Добре известно е, че България се води една от най-евтините

...
Добре известно е, че България се води една от най-евтините
Коментари Харесай

Пътувайте достъпно: Три по-евтини страни от България, които си заслужава да посетите

Добре знае се, че България се води една от най-евтините страни и във връзка с Запада, това е повече от ясно. Месечната прехрана на семейство у нас е към 1800 евро, а на човек – 500 евро, сочат данни на уеб страницата Numbeo. 
Прочетете още
Вечеря за двама в ресторант междинна класа е приблизително 33 евро или 60 лева Наемът на дребен апартамент в центъра приблизително върви към 330 евро/месец.

Има и доста страни, в които са с по-нисък стандарт от България и е много по-евтино. Някои са много покрай нас, други – не напълно. Но сигурно си заслужава да бъдат посетени. 
Мароко


Първият образец за това е Мароко. Там месечната прехрана на семейство е към 1300 евро, а на човек – 370 евро. Вечеря за двама в междинен клас ресторант ще ви коства близо на половината от цената у нас – 18 евро или 36 лева Цената на таксиметровите услуги е 0.66 евро на километър. Наем на апартамент в централната част на град е приблизително 280 евро на месец.

Всяка година Мароко е посещаван от милиони туристи, като измежду най- желаните градове са Казабланка, Маракеш и Агадир.
Албания  


Много по-близка и елементарно налична за българите е Албания. Пред последните години страната стана известна най-много с летните курорти Саранда и Дуръс. Издръжката на семейство там излиза 1500 евро на месец и 440 евро на човек.

В ресторант междинна класа може да вечеряте против 25 евро или 50 лева за двама. Месечният наем на апартамент в централна част на град е към 300 евро.

Албания разполага с 362 км брегова линия. Освен морските курорти можете да посетите и Тирана. Столицата има страхотни забележителности и музеи.
Шри Ланка


Шри Ланка също е желана дестинация в последно време и предлага доста ниски цени на храната и услугите. Месечната прехрана на семейство в екзотичната страна е 1,100 евро, а на човек 300 евро.

Вечеря за двама в ресторант излиза едвам 11 евро или 22 лева Километър пробег на такси е единствено 0,28 евро. А месечният наем на апартамент в центъра на града е 190 евро. Освен това Шри Ланка предлага екзотични плажове и пълноценна отмора.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР