Добре известен за всички ни факт е, че Илон Мъск

Добре известен за всички ни факт е, че Илон Мъск ...

Колко ще струват билетите на Мъск до Марс.


Добре известен за всички ни факт е, че Илон Мъск работи денонощно, само и само да може да ни изпрати далеч от Земята час по-скоро.  Чрез компанията си SpaceX Мъск мечтае да създаде достъпна за повече хора възможност за космическо пътуване и дори преселване на Марс. 
Илон Мъск, ракетата BFR и какво ново около нея
Докъде стигна ракетата на Илон Мъск

Луната е все по-близо

Вчера, 11 февруари, милиардерът загатна точно колко достъпна ще е услугата за релокация на "червената планета", с което раздразни голяма част от интернет потребителите.

Very dependent on volume, but I’m confident moving to Mars (return ticket is free) will one day cost less than $500k & maybe even below $100k. Low enough that most people in advanced economies could sell their home on Earth & move to Mars if they want.
— Elon Musk (@elonmusk) February 11, 2019
Според поста на Мъск в Twitter, билетите до Марс някой ден ще струват по-малко от 500 000 долара, като е възможно цената им да падне и до 100 000.

Идеята на Мъск е, че "повечето хора в напредналите икономики" ще могат да продадат дома си и да използват средствата, за да се преместят на Марс. 

Проблемът, който много интернет потребители изтъкват, е, че твърденията на Мъск са доста далеч от реалността и не взимат предвид факта, че огромна част от милениалите нямат почти никакви спестявания или дом на тяхно име.
"Голямата битка за Космоса", Илон Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън - новата книга за техните проекти
Голямата битка за Космоса и кой ще я спечели

Съревнованието между Илон Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън

Друг е въпросът дали човек от средната класа би се затичал към Марс, ако има едни 100-500 хиляди долара, или с въпросните пари би предпочел да води нормален земен живот. 

Но може би проблемът е в нас, и трябва да се замислим защо някакви си 100 000 долара ни се струват като сериозна сума...

Източник: lifestyle.bg