Добре известен ни е фактът, че легендарният вокалист на Queеn

Добре известен ни е фактът, че легендарният вокалист на Queеn ...

Брайън Мей и една разходка из миналото на Фреди Меркюри в Занзибар.


Добре известен ни е фактът, че легендарният вокалист на Queеn Фреди Меркюри е роден и израснал в Занзибар. 

Сега обаче стана ясно, че китаристът на групата Брайън Мей отдавна е имал желание да посети родния дом на своя приятел и вече е дошло времето, за да сбъдне мечтата си.

Това разбираме от профила на Брайън Мей в Instagram, където той сподели няколко снимки от острова в компанията на съпругата си Анита Добсън. Наред с прекрасните плажове, Брайън Мей не пропусна да посети и родния дом на Фреди и сестра му Кашмира.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Brian Harold May (@brianmayforreal) на Юни 11, 2019 в 4:46 PDT

Китаристът сподели и няколко кадъра от болницата, където Фарук и Кашмира са раждани, както и от училището, в което са учили. 

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Brian Harold May (@brianmayforreal) на Юни 11, 2019 в 4:47 PDT

Впечатление обаче ни направи текстът под една от снимките, в които освен обяснението къде се намира, Брайън Мей отваря дискусия във връзка с коментарите на фенове относно точността на представеното във филма с действителността.

"Някои от коментарите по предишния ми пост за "точност" на филма "Бохемска рапсодия" ме карат да осъзная, че много хора не разбират какво означава "точен" в контекста на биографията, а не на документалния филм. Спрете и помислете за това. Опитайте се да представите 20 години за два часа на екрана. Да разкажете историята на човека и неговото емоционално и духовно пътуване в контекста на неговото семейство и приятели, както и на цялата му работа", пише Брайън Мей.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Brian Harold May (@brianmayforreal) на Юни 13, 2019 в 12:09 PDT

Той допълва, че няма как да се  разкаже тази богата история, без да се наложи да се компресират времеви мащаби, да се преместват събития, да се видоизменят разговори, които са случили се продължение на години, а трябва да се представят в единични сцени, да се сливат герои и т.н.

"И въпреки всички направени промени, 99.9% от онова, което наистина се е случило в живота на човека, остава извън филма", разкрива Мей.

Източник: lifestyle.bg