Добре изглеждащите, оформени и попълнени вежди едва ли скоро ще

...
Добре изглеждащите, оформени и попълнени вежди едва ли скоро ще
Коментари Харесай

4 съвета, свързани с веждите ви

Добре изглеждащите, завършени и попълнени вежди надали скоро ще излязат от мода, тъй че козметиците, които се занимават с вежди ще продължат да имат доста работа. А веждите, направени от непрофесионалист, могат да скапват типа ви много, тъй че е по-добре да се доверите на човек, който знае какво прави. Въпреки това, има неща, които би трябвало да знаете и неща, за които да внимавате.

1. Обърнете внимание на инструментите на козметика

За да оформят съвършено веждите, козметиците употребяват пинсети, ножички, четки и други принадлежности. Въпреки че при оформянето на веждите инструментите нямат досег до кръв, както при маникюра и педикюра, хигиената е извънредно значима. Също по този начин, козметикът би трябвало да дезинфекцира кожата ви, преди да стартира да оформя веждите ви.

Пинсетите и ножиците би трябвало да бъдат почистени със специфичен разтвор преди всеки нов клиент, както и да преминат през термична обработка. Не се тормозете да попитате дали инструментите са почистени добре, защото здравето ви зависи от това.

2. Бъдете деликатни с оцветяването на веждите

За да оцветят веждите, експертите употребяват специфична багра или къна. Добре е да попитате кое от двете неща ще бъде употребявано за оцветяване на веждите ви. Къната е естествено средство, само че все пак и къната и боята могат да провокират алергична реакция, тъй че е добре да се направи тест за алергия авансово.

Къната е малко по-агресивна от боята и изсушава кожата, само че резултатът е по-дълготраен.

Важно е да се избере най-подходящия цвят за вас. Най-добрият вид е да се смесят няколко цвята, с цел да се получи цвят, който се приближава оптимално до вашия.

 4 съвета, свързани с веждите ви Instagram

3. Не си правете микроблейдинг или татуиране

Микроблейдингът и татуирането на вежди съставляват " слагане на косми " там, където липсват. Но даже в случай че имате извънредно тънки вежди, по-добре е да не се подлагате на тези процедури, в случай че не сте подготвени да се справите със страничните резултати.

Има прекалено много опасности. Не знаете по какъв начин кожата ви ще реагира на пигмента или какъв цвят ще получите в последна сметка и в случай че не ви харесва или желаете да го премахнете, ще ви е нужна процедура с лазер. Няма нито един професионален козметик, който да предложи тази процедура.

4. Изберете вярната форма

Всеки козметик първо пита клиента каква форма желае. Но същинските експерти питат клиента, изслушват го, след което дават своите препоръки и показват своето мнение. Формата на веждите зависи от формата на лицето, формата на очите и още доста други неща. По-добре е да се доверите на експерт по отношение на формата на веждите.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР