Добре е всеки от нас да се интересува от здравословното

...
Добре е всеки от нас да се интересува от здравословното
Коментари Харесай

Ако сте решили да се храните и живеете здравословно, то трябва да знаете тези неща!

Добре е всеки от нас да се интересува от здравословното хранене. Една добре уравновесена диета единствено би могла да помогне на тялото ни да се усеща добре.
Но спазването на някои строги правила от време на време би могло да е уморително и дори нездравословно.

И това е забавно: Дения Пенчева: Препоръчвам на дамите запарка от бял равнец
Не е добре да се хвърляме на най-новите трендове в храненето, без да обмислим, по какъв начин това ще се отрази на здравето ни. Един артикул, който е цялостен с потребни субстанции, би могъл да се окаже мощен дразнител за вашия организъм, различен пък да провокира алергия, а трети изобщо да не ви повлияе. Всички сме разнообразни. И е належащо да имаме това поради, както когато се обличаме, с цел да изглеждаме добре, а не да сме наложително подвластни на модата, по този начин и като се храним, с цел да се усещаме добре, а не тъй като е излязъл нов съвременен артикул.

Ето някои от най-разпространените заблуди в здравословното хранене, които е добре да имаме поради, когато се захващаме с нова диета.

Изкуствените подсладители са по-здравословни

Някои от тях биха могли да навредят съществено на някои органи или дори на целия организъм, поради което в разнообразни страни по света дори са неразрешени. Суперхраните са от решаващо значение Различните суперхрани притеглят публичното внимание, само че и с тях е належащо да се внимава. Всички плодове и зеленчуци са потребни за здравето. Освен това, дори и към най-полезния артикул може да се развие алергия.

Има хора, които получават мигрена от салата, при някои куркумата води до артрит, а зелето предизвиква стомашно разстройство. Не следвайте модата за даден артикул, изберете този, който ви се отразява добре.

Нискокалоричната диета оказва помощ да отслабнете

Ако желаете да отслабнете, просто е належащо да ядете по-малко и да се упражнявате повече, нали?! Поемането на прекомерно малко калории забавя обмяната на веществата. В резултат на това тялото стартира да съхранява калории и загубата на тегло се забавя. В допълнение, тялото ще стартира да черпи от мускулната тъкан, с цел да получи сила. Опитайте се да се храните вярно, само че не да гладувате.

Яйчените белтъци са по-здравословни, в сравнение с задачите яйца

Доста хора заобикалят да ядат жълтъци, защото мислят, че са нездравословни. В реалност, те не са рискови за здравето, а са дори източник на витамини и минерали, както и холин и селен. Белтъците не са хранителни, вследствие на което ще се почувствате гладни доста по-скоро, в сравнение с в случай че изядете едно цяло яйце.

Всички се нуждаем от сокоизстисквачка

Фрешът е известна наклонност, която скоро няма да изчезне. Струва си да напомним, че тези питиета не са питателни като задачите плодове и зеленчуци. Това е по този начин, тъй като когато се изстискват плодовете и зеленчуците, се губят доста от " засищащите " хранителни субстанции като влакнините да вземем за пример, само че за сметка на това захарта си остава.

Въглехидратите са нещо неприятно

Време е да забравим за този стандарт. Тялото се нуждае от въглехидрати, с цел да оцелее. Въглехидратите са източник на сила, в допълнение те имат много фибри и витамини. Вместо да ги избягвате, пробвайте се да ядете пълнозърнести храни, бобови растения и плодове. Ограничете само модифицираните въглехидрати.

Пуканките са потребна закуска

Може да наподобява, че пуканките са идеална закуска за хора на диета, защото са с ниско наличие на калории и високо наличие на фибри. Това е по този начин, само че не и тези, предопределени за микровълновата фурна. Те са цялостни с мазнини и сол, също така пакетът съдържа нездравословни химикали. Пригответе си царевица в тенджера.

Пастърмата е лека закуска

Пастърмата е добра закуска, цялостна с протеини и ни дава задоволеност. Но в нея има доста сол. Солта предизвиква струпване на течности в тялото и в дълготраен проект, може да докара до повишение на кръвното налягане.

Безглутеновите артикули са потребни

Не се опасявайте от глутена, в случай че не сте алергични. Липсата на глутен не прави храната потребна. По-добре хапнете по-малко бисквити, в сравнение с цялостен пакет, само че без глутен. Мазнините усилват тежестта Не се опасявайте от мазнините в храната. Нискомаслените храни не са толкоз положителни и постоянно неналичието им се компенсира с повече захар.

Нашето тяло се нуждае от пречистване

Изглежда че в този момент на всички места се популяризират разнообразни стратегии за детоксикация. Прочистването не е толкова потребно, колкото може да наподобява. Неговата полза не нищо повече от мит. Нашето тяло е интелигентно и способно да се прочиства. С това се занимава черния дроб.

Кокосовото масло е доста потребно за здравето

Кокосовото масло е към този момент на всички места. Добавя се към кафето или се употребява ей по този начин. В реалност този артикул не може да се назова знамение. Може да подхрани сухата кожа, само че това е храна, богата на лой, която може да блокира артерииите

Към всяко ядене да се прибавят семена от чиа

Ако настоявате, че имате потребност от някой специфичен артикул, несъмнено се шегувате. Всъщност не съществуват безусловно нужни артикули, изключително пък в случай че не ги харесвате. Опитайте се да се придържате единствено към една уравновесена диета.

Необходимостта да пиете протеинови шейкове

Протеинът е в действителност значим, само че това не значи, че би трябвало да се употребява под специфична форма. Ако се храните уравновесено, то вие получавате задоволително протеини всеки ден. Ако смятате, че консумирате малко протеини, просто яжте повече кисело мляко.

Слушайте се

Има доста легенди, свързани със здравословните диети. Струва си да напомним, че никой не познава тялото ви по-добре от вас самите. Яжте това, което ви се отразява добре, а за специфичните диети се консултирайте с доктор. Всичко останало ще е безусловно ненужно, а даже може и да е нездравословно. Вие може да се чувствате добре и без да следвате модата на разнообразни артикули.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР