Добре е първият мотор да е по-малко мощен, с по-малка

...
Добре е първият мотор да е по-малко мощен, с по-малка
Коментари Харесай

Андрей Дянов: Спирачният път при мотоциклета е по-дълъг

Добре е първият мотор да е по-малко мощен, с по-малка кубатура – до 250-300. Това сподели основателят на Sofia Riders Андрей Дянов в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Много е значимо младите мотористи да са извънредно съсредоточени в пътната конюнктура и да правят оценка обстановката на пътя. " Никакво разпръскване, никакво оглеждане, просто да гледа на всички места по всяко едно време, да обръща внимание на директни, в случай че вероятно някой може да изскочи от тази директна. Когато кара зад различен автомобил, когато се прережда, да бъде извънредно деликатен и да може да планува какво останалите участници в придвижването биха създали, което да го ощети по някакъв метод “, прикани Андрей Дянов.  

Курсовете за придобиване на дееспособност за ръководство на мотоциклет дават образование на напълно базов стадий. Много частни школи обаче дават рационализиране на ръководството на мотоциклет, съобщи Дянов. " Ние в Sofia Riders имаме трак дни, което е ръководство на мотоциклет в подсигурена среда, т.е. писта, както в България, по този начин и в Гърция, в Серес. Те включват образование с инструктор, сегашен играч. Това е много потребно за всеки един новак мотоциклетист, както и за опитни такива “, сподели основателят на Sofia Riders. Такова събитие ще се организира и през идния уикенд за 13-ти път на писта " Дракон “ до Хисаря, добави той.  

Екипировката за градско и извънградско каране е идентична. " Това, което персонално аз предлагам, е кожена екипировка. Тя е най-издръжлива на търкане, на висока температура, самите протектури са най-здрави, най-издържащи на удари “, изясни той. 

През летните месеци са желани други възможности от текстилна материя, вид мрежа.  

Основната причина за случаите с мотоциклети е несъобразената скорост. " Колкото по-висока е скоростта, толкоз по-малко е времето за реакция. Мотоциклетът не стопира както автомобила с четирите гуми, и спирачният път е по-дълъг “, изясни Андрей Дянов.  

Една от най-честите аргументи за смъртни случаи при мотоциклетистите е секване на двойната непресечена линия в неговото платно.  

В случай че мотоциклетистът загуби ръководство над мотора, той би трябвало да се опита допустимо най-бързо да се отдели от него. " Хубаво е да сме с оптимално събрани крака, с цел да избегнем повече контузии “, посъветва той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР