Добре е на днешния Ден на независимостта да се замислим

...
Добре е на днешния Ден на независимостта да се замислим
Коментари Харесай

Доц. Лозанов: Западния уклон на България не е зависимост, а осъзнато решение

Добре е на днешния Ден на независимостта да се замислим върху смисъла на независимостта. А точно - да си създател на ориста си и въз основата на твои лични решения тя да се развива. Което напълно не значи да си в отношение на опълчване с някого. 

Това разяснява пред Нова тв доцент Георги Лозанов. 

Много е  значимо с изключение на да бъдем мощни, да имам правото на избор и да вършим умни избори, да сме с тези, с които имаме идентични полезности. Защото вижте какво се случва в последно време - че в случай че ти си предан към личните си западни сътрудници, това е някаква форма на взаимозависимост. Ако следваш съветския интерес, това е форма на самостоятелност. И ние стоим в този капан към този момент много време, пробвайки се да разбираем, че да имаш избор, да искаш да си естествена западна страна, не е взаимозависимост, а съзнателен избор. Зависимост е противоположното - някой да те подчини, както беше преди време със руската окупация и доминация, коменитра той.

Като им остане малко свободно време на нашенци през днешния ден сред почивката, наздравиците и свободния ден, да хвърлят едно око на манифеста, с който се афишира независимостта на страната ни. Самото име Ден на независимостта значи доста. Да не забравяме, че независимостта значи духа на един народ, на една нация да бъде безусловно самостоятелен, коментира журналистът Стойчо Керев. 

Това, което през днешния ден всички означаваме, е доста значимо. А точно, че една млада страна споделя на целия свят, че сме тук и би трябвало да се преценяват с нас, добави той.

3 март би трябвало да остане празник, само че с него България благодари на Русия за това, че е помогнала за нашето есвобождение. Тя го заслужава. Но не можеш да направиш народен празник на една нация благодарността към друга нация, разяснява доцент Лозанов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР