Добре е линиите на комуникация с Турция да останат отворени

...
Добре е линиите на комуникация с Турция да останат отворени
Коментари Харесай

Сделката между ЕС и Турция за мигрантите остава в сила

Добре е линиите на връзка с Турция да останат отворени и дейни. Всъщност този градивен ангажимент е причина за всяко решение на актуалната обстановка, която имаме на гръцко-турската граница и на тежкото състояние на мигрантите в тази зона, обявиха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след срещата им с турския президент Реджеп Ердоган в Брюксел.

В взаимното им изказване Фон дер Лайен и Мишел подчертаха, че мигрантите се нуждаят от поддръжка, Гърция се нуждае от поддръжка, само че също по този начин Турция се нуждае от поддръжка.

"Това включва намиране на път напред с Турция. Явно имаме своите различия. Но ние говорихме ясно и сме говорили намерено между тях за това. Беше добър диалог, беше добър разговор и беше градивен ", гласи общата позиция на Европейски Съюз.

Европейски Съюз и Турция в този момент би трябвало да намерят път напред. "Днешната полемика беше ориентирана към набелязване на областите, върху които можем да работим, както в полза на Европейски Съюз, по този начин и в полза на Турция ", добави Урсула фон дер Лайен и подчертава, че договорката сред Европейски Съюз и Турция за мигрантите от 2016 година остава в действие.

"Ние изразихме доста ясно пред президента Ердоган уговорката си да продължим напред по тези въпроси, при изискване че това е реципрочно. Така че мисля, че през днешния ден беше добра насочна точка. Една добра насочна точка на един развой, който има за цел на първо място вероятност за мигрантите и непоклатимост за района ", заключи Фон дер Лайен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР