Добре е Изпълнителната агенция Борба с градушките да бъде частично

...
Добре е Изпълнителната агенция Борба с градушките да бъде частично
Коментари Харесай

Може ли Агенцията за борба с градушките да стане държавно предприятие?

Добре е Изпълнителната организация " Борба с градушките " да бъде отчасти подпомагана от страната, рискът обаче тя напълно да стане държавно дружество от началото на идната година и в един миг да се окаже без доходи ще бъде доста огромен. Това разяснява по време на парламентарния надзор министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
 
Министърът дава отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Светла Бъчварова-Пиралкова по отношение на структурните и финансови проблеми в Изпълнителната организация. Порожанов сподели, че ще сложи тематиката за разискване идната сряда в Комисията по земеделие в Народното събрание по време на блиц надзор.
 
Изпълнителна организация " Борба с градушките " има своите проблеми и те не са от през вчерашния ден. Те са свързани със закупуването на противоградни ракети, както и с обезпечаване заплатите на чиновниците, уточни министърът.
 
В момента има допълнение на екипите, които към този момент не са по двама, а по трима. Служителите на площадките получават минималната работна заплата от 460 лева Поел съм ангажимент от 1 юли заплатите им да бъдат увеличени, сподели Порожанов.
 
Той посочи, че настояването на чиновниците е за 20% нарастване, което той изцяло схваща и поддържа. Затова тематиката ще остане отворена и ще направя всичко допустимо за угаждане на настояванията в границите на законовите благоприятни условия, даде обещание Порожанов.
 
360 лева месечно получават висшисти към Агенцията за битка с градушките

Има създадена, доста добра по думите на министъра, тактика за преструктуриране на организацията в държавно дружество, което да се устоя от вноски на аграрни производители, които да обезпечат пълноценно финансиране на всички действия - прехрана, работни заплати и така нататък
 
" Наистина най-хубавата опция е предприятието да стане комерсиално сдружение и да падне от тежестта на бюджета. Проблемът обаче е в това, до каква степен тези вноски, по този начин записани, са реализуеми ", уточни министърът. Той сподели още, че сега се изготвя разбор за това по какъв начин работи системата в останалите страни, по какъв метод се устоят сходни организации и предприятия, които не са на бюджетна прехрана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР