Добре е да не се разбутва ръководството на Българската народна

...
Добре е да не се разбутва ръководството на Българската народна
Коментари Харесай

Може да няма нова процедура за БНБ

Добре е да не се разбутва управлението на Българската национална банка (БНБ), най-малко до момента в който не се овладеят инфлационните процеси и не се откри обща кандидатура. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в предаването " Политически неточно " по БНР и посочи, че това негово мнение е от позицията на финансов министър. Ние сме " за " да не се открива трета процедура за избор на шеф на Българска народна банка, добави той. Управителят на Българска народна банка би трябвало да е с безусловно безупречна известност. Цялата банкова система лежи на плещите на този един човек и на неговия престиж, добави министър Василев. Дали ще бъде открита нова процедура за избор на шеф, ще го реши бюджетната комисия в Народното събрание, счита министър Василев. В отговор на въпрос по какъв начин ще работи отсега нататък с Любомир Каримански, защото се съдят, министър Василев сподели, че едното не пречи на другото.
Както е известно, препоръчаният от " ИТН " Любомир Каримански не съумя да оглави Българската национална банка. В петък останалият единствен претендент, откакто Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " се отдръпна, получи поддръжката на 59 депутати. " Против " гласоподаваха 36 души, а болшинството от парламентаристите се въздържа. Това направиха 140 народни представители.
В поддръжка на Каримански гласоподаваха депутатите от Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. След гласуването в пленарна зала несполучилият претендент Любомир Каримански благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, не са. " Получих огромен урок - не контролът върху парите на България, а знанието е огромната полезност. Има нещо общо сред работата на банките и политиката. Доверието е доста скъп капитал. Не знам дали знаем този урок. Съмнявам се ", сподели Каримански.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР