Добре дошли в Под! Няма грешка и не става дума

...
Добре дошли в Под! Няма грешка и не става дума
Коментари Харесай

Първият подводен ресторант в Европа отвори в Норвегия

Добре пристигнали в " Под "! Няма неточност и не става дума за магазин за паркети или мокет, а за първия в Европа подводен ресторант! Заведението се намира в Норвегия, само че в случай че решите да хапнете там ще би трябвало да почакате - за какво, и какво е менюто на ресторанта - отговорите следват.

Приглушена синьо-зелена светлина, комфортни столове, близки срещи с морски жители, и... вкусна храна. Това в резюме предлага " Андър " или на български " Под " - първият подводен ресторант на Стария континент. Забележителното е, че на норвежки името на заведението значи и " Чудо ". То се намира в южната област Линдеснес. Входът е над водата и като че ли се влиза в сауна - поради дървените панели.

Киетил Торсън, създател на архитектурната компания, проектирала ресторанта: Мисля, че в последна сметка с изключение на ресторант, това ще бъде и проучвателен център. Това, което предлагаме като структура, стартира над водата - като сходство на бетонна тръба, и завършва под водата. Това придвижване - от горе надолу, евентуално е най-впечатляващо, както и панорамната стъклена стена, която демонстрира подводния свят, само че без чувство за аквариум.

Стълбите водят в просторна зала за към 40 посетители и спираща дъха подводна морска панорама. Известно е, че менютата на изисканите заведения за хранене са къси. Вероятно за това позициите в " Под " са единствено 18 - локални предписания и несъмнено, морски блага. Цената на вечерята за един човек, плюс напитките, може да стигне 430 $.

Николай Елитсгаард, основен готвач: В момента големият интерес към ресторанта се дължи на прелестната работа на проектантите и архитектите. Но с времето, уповавам се, хората ще идват поради храната!

Ресторантът към този момент работи - като начало за фамилиите и приятелите на личния състав. Първите официлани клиенти ще бъдат посрещнати при започване на Април. 7 000 души към този момент имат резервации, тъй че в случай че желаете да се насладите на пленителна панорама и вкусна храна - ще би трябвало да почакате най-малко няколко месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР