Добре дошли в непознатата страна на Светът на диска! В

...
Добре дошли в непознатата страна на Светът на диска! В
Коментари Харесай

Неиздавани досега разкази на магьосника Тери Пратчет оживяват в Примигване на екрана

Добре пристигнали в непознатата страна на Светът на диска!
В едно далечно второкласно комбиниране на измеренията, в една астрална низина, за която никой в никакъв случай не би помислил, че е равна, кълбата междузвездни мъгли потрепват и се разтварят, с цел да приветстват...„ Примигване на екрана “ – неиздаден до момента на български алманах с разкази от вълшебника на словото сър Тери Пратчет!
От първия му роман, през опитите в научната фантастика и разнообразните литературни опити, до основаването на неговата най-популярна поредност – Светът на диска – в този алманах с къси творби ще се срещнете с обичани и добре познати герои като Леля Ог, Ефрейтор Керът, Лорд Ветинари и несъмнено, Смърт.
Ще станете очевидци на съставянето на Протокол от събранието във връзка предлагането за съставяне Анкх-Морпоркска федерация на скаутите, ще преминете през „ Моста на трола”, както и ще отхвърлите всички демонски кроежи дружно с Управителния съвет на Невидимия университет!
Светът на английския публицист се оказва обитаем с доста непознати и подценявани герои, с които ще преживеете завършения, ще пътувате из фантастични светове, ще се запознаете с някои много стряскащи хрумвания на Тери Пратчет за Коледа и ще научите химна на град Анкх-Морпорк (дано да можете да пеете!).
Някои от разказите в „ Примигване на екрана “ изясняват Големия гърмеж – раждането на герои като Ринсуинд и Смърт. Други са остра политическа и обществена ирония, а някои съставляват сериозна научна фантастика. Всички те обаче са плод на голямата креативна мощност, безграничното въображение и неподражаемото възприятие за комизъм на Тери Пратчет.
Тери Пратчет е един от най-обичаните английски публицист. Първия си разказ разгласява през 1971 година, а 12 години по-късно се появява и „ Цветът на магията “ – първа част от поредицата „ Света на Диска “, трансформирала Тери Пратчет във втория най-четен създател във Англия, спечелил сърцата на милиони почитатели по света.
През литературната си кариера Тери Пратчет е продал над 85 милиона книги. В поредицата „ Светът на диска “ има 41 романа, някои от които са преведени на 37 езика. От тях са продадени повече от 80 милиона екземпляра.
„ Леле-мале! Това беше ужасно от дълго време! Много се веселя, че този разказ в никакъв случай не съм се опитал да го продам, обаче отново съм си поиграл с думите, да видя какво ще стане. Те, писателите, от време на време така правят.”
Тери Пратчет
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР