Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката,

...
Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката,
Коментари Харесай

Кейт Бланшет става враг на жените, Джон Леджънд ни разплаква с нова песен и още

Добре пристигнали в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от миналата седмица, на което си коства да натиснете Play ► .

МУЗИКА

Вдъхновение от улицата



Алиша Кийс стартира подготовката си за идващ албум още в края на предходната година с няколко нови песни, а 2020 посреща с още по-силен сингъл. “Underdog” е отдаден на огромния дребен човек, който следва личния си път, и заслужава не по-малко внимание. Парчето, в което с беквокали и китара се включва Ед Шийрън, ще бъде част от албума “ALICIA” , който би трябвало да излезе през първата половина на годината.

Обещание за безкрайност



Джон Леджънд от две години ни радва с коледния си албум, само че очевидно и самият артист към този момент счита, че му е време за нещо друго. Носителят на „ Еми “, „ Грами “, „ Оскар “ и „ Тони “ прави поръчка за последваща музикална сбирка с нежната балада “Conversations In The Dark” . Докато видеото с текста демонстрира влюбени двойки от разнообразни възрасти, песента е откровен и трогателен обет на един мъж пред обичаната му , който ни кара да посегнем към кърпичките.

Летвата е вдигната



Тита ни изненада прелестно с „ Първият човек “ преди няколко месеца (припомнете си тук), а новото от нея през 2020 се споделя „ Минимумът “ , което излезе редом с първия ѝ албум „ Аз съм Тита “ . Сингълът сграбчва със заразителна мелодия и опцията изпълнителката да покаже повече от гласовите си данни. Бонус точки даваме и за препратките към „ Междузвездни войни “ в текста.

КИНО

Път на дамите



Февруари към този момент ни чака зад ъгъла, а с него и премиерата на „ Хищни птици (И фантастичната равноправност на Харли Куин) “ – независимия филм за героинята на DC Comics от заглавието. За дребното време, оставащо до лентата, ни припомня вторият филмов откъс, където виждаме повече от останалите женски облици , които ще би трябвало да преборят Юън Макгрегър като злодея по петите им . Кадрите ни замайват с преследвания и детонации на фона на “It’s Oh So Quiet” на Бьорк, което звучи съвсем толкоз щуро, колкото и самата Марго Роби в основната роля .

Една срещу всички



70-те години е времето на втората вълна феминизъм със желания към сексуалнa независимост и правата за контрацепция и аборт. Но не всички в Америка споделят възгледите за тъждество на дамите – измежду тях и консервативно настроената Филис Шлафли , която повежда антифеминистко придвижване. В ролята влиза Кейт Бланшет , която дружно със Сара Полсън, Елизабет Банкс, Роуз Бърн и други описват за комплицираната и спорна идеология, след която светът не е същият, в минисериала на FX „ Г-жа Америка “ .

Корупция по български



Сред новите български заглавия тази година е „ Ятаган “ на режисьора Андрей Андонов („ Никой “). Сюжетът ни среща с полицейския контрольор Костов (Мариан Вълев) , който в опитите си да регистрира активност пред новия си началник (Жени Калканджиева) набеждава нормално момче (Ивайло Драгиев) за терорист. Двамата ненадейно влизат в комбина и основават скица, с която надхитряват държавната администрация.

ОЩЕ

Зад кулисите или не напълно



Гостите на церемонията „ Златен глобус “ и тази година минаха през асансьора на сп. “InStyle” в хотел „ Бевърли Хилтън “. Шеговитата традиция е мигане към това какво вършат звездите, когато никой не ги снима , а тук можем да забележим по какъв начин едни дават воля на апетита си, други като Нина Добрев се спъват на високи токчета или пък се отървават от тях, а трети напълно се развихрят в суетата си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР