Добре де, не е руло, триъгълно е, но е толкова

...
Добре де, не е руло, триъгълно е, но е толкова
Коментари Харесай

Руло с банани и сладко от сливи

Добре де, не е руло, триъгълно е, само че е толкоз вкусно и се подготвя толкоз елементарно, че е грехота да спорим за стереометрия

Необходими Продукти

● сладко от сливи - 1/3 бурканче
● банани - 1 бр.
● масло - 125 г
● пудра захар - ½ ч.ч.
● бисквити - 36 бр. квадратни тънки + 2 - 3 бр. дребни
● какао - 1 ч.л.
● цветни пръчици - 2 дребни пакетчета

Начин на подготвяне

Разбиваме в купа до бухнал крем 125 г масло и ½ ч.ч пудра захар. Прибавяме 1 ч.л какао на прахуляк и разбъркваме. Взимаме си една бисквита и я намазваме със сместа на тъничък пласт. Залепваме за нея втора. Втората я намазваме със сместа. Така вършим и със идващите до момента в който свършат бисквитите.

В права редица върху фолио редим три слепени бисквити, намазваме им края и за тях залепваме още три, намазваме края и залепваме отново три. Така нареждаме запени една до друга четири тройки. По същият метод вършим и с залепването на другите бисквити. Трябва да имаме три дълги ленти с бисквити.

Залепваме ги с нанасяне на част сместа една за друга, тъй че да стане дълга тръба с форма на триъгълник. Затваряме с фолиото да стегне. След като стегне за няколко часа в хладилника го вадим. Оформяме бисквити, които да затворят отворите. Залепваме със маслената примес.

В купа слагаме 1/3 бурканче сладко от сливи. Нарязваме 1 банан на дребни късчета. Разбъркваме сместа. Преди за затворим от втората страна пълним сладкиша със сместа от банан и сладко.

Залепваме с другата завършена триъгълна бисквита отвора. Мажем целият сладкиш с маслената примес. Поръсваме с пръчици. Слагаме в хладилника без фолио отново да стегне.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР