Добрата закуска, особено когато е богата на протеини, намалява натрапчивото

...
Добрата закуска, особено когато е богата на протеини, намалява натрапчивото
Коментари Харесай

Ето закуската, която намалява желанието за вредни храни

Добрата закуска, изключително когато е богата на протеини, понижава натрапчивото предпочитание за избрани храни по-късно денем, сочи изследване на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Според доктор Хедър Лийди, началник на проучването, протеиновите закуски понижават освен апетита за сладки храни, само че и за солени храни с високо наличие на мазнини. Ако се пропусне закуската, желанието за похапването им продължава да се усилва денем.
 закуска ThinkStock/Getty Images
Изследването демонстрира, че другите типове закуска въздействат върху равнищата на невротрансмитера допамин, който е обвързван с метода, по който обработваме и търсим възнаграждаващи тласъци, в това число и с желанията за избрани храни. Когато ядем, нивото на допамин скача, което дава възприятие за заплащане.

Нивата на допамин са притъпени при хората с наднормено тегло и при тях се изисква повече храна, с цел да получат същото възприятие на заплащане, считат учените. Но сходни реакции са следени ѝ при хората, които пропущат закуската.-->

Затова екипът откриватели предлагат да не се пропуща закуската, богатата на протеини. Тя противодейства на тази наклонност към преяждане.
 закуска ThinkStock/Getty Images
И още по тематиката:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР