Добрата координация между Министерството на околната среда и водите и

...
Добрата координация между Министерството на околната среда и водите и
Коментари Харесай

Емил Димитров: Няма опасност от водна криза в страната

Добрата съгласуваност сред Министерството на околната среда и водите и Министерство на земеделието, храните и горите, както и удобните климатични условия тази зима, обезпечават успокоение, че ще има задоволително вода както за питейни потребности, по този начин и за поливане на земеделската продукция. Това е декларирал министърът на околната среда и водите, който през днешния ден е направил оглед на язовирите " Асеновец " и " Жребчево " и се е срещнал с управлението на " Напоителни системи " ЕАД, оповестиха от сдружението, написа.
" Дружествата на " Напоителни системи " се ръководят добре и мога да успокоя хората, че няма заплаха от водна рецесия в страната. Има задоволително вода в язовирите. Те са в положително техническо положение и няма заплаха от преливане. ", е споделил Емил Димитров.
 Емил Димитров: Аз съм министърът, който може да каже, че по мое време има минимум бетон на морето Емил Димитров: Аз съм министърът, който може да каже, че по мое време има минимум бетон на морето
Проблемът с предназначението на пясъчните дюни при Камчия са от 2001 година, 2004, след това от 2015. Това съобщи министърът на околната среда и...
Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева е коментирала, че има добър разговор сред двете ведомства и към този момент е почнало цялостното възобновяване и рехабилитация на мрежата на напоителните системи в страната. " Напоителни системи е бенефициент по подмярка 4.3, която планува възобновяване, реорганизация и рационализация на съществуващата инфраструктура за напояване и отводняване на земеделските земи. В Националния проект за възобновяване на България са включени действия по възобновяване на хидромелиоративната конструкция на 265 обекта в страната, за които са планувани близо 848 млн. лв.. С осъществяването на плануваните действия ще се сътвори опция площите за напояване да се усилят в пъти ", е обяснила Танева.
Язовир " Жребчево " е цялостен на 65 % от размера си и към днешна дата количеството на водата е 258,4 млн. куб. м. Язовирът, който обезпечава питейна вода на Сливен - " Асеновец ", сега е 22,3 млн. куб. м, е уведомил инж. Пламен Иванов, шеф на " Напоителни системи " - Клон Средна Тунджа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР