Добрата дума лекува. Това е мотото на акцията на Българския

...
Добрата дума лекува. Това е мотото на акцията на Българския
Коментари Харесай

БЛС: Необходими са по-тежки наказания за насилието над медици

" Добрата дума лекува ". Това е мотото на акцията на Българския лекарски съюз против насилието над медици. Тя е продължение на стартиралата през 2017 година национална акция под надпис " Да спасяваш е предопределение, не заслужава наказване ".
Необходими са по-тежки санкции, тъй като се усилват случаите на експанзия против медиците. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС.
Д-р Маджаров разяснява задържането на медици във връзка със злоупотреби с издаване на ТЕЛК във Варна.
" Приветствам дейностите на прокуратурата, би трябвало да се стигне до края, тъй като в случай че няма ефикасни санкции, оставаме единствено с усещане за акции, които компрометират сътрудници и от това цялата колегия страда ", безапелационен е медикът.
" Местата, където се случва насилието над медици, са сериозни. От една страна са обезпокоени за здравето на техен непосредствен хора и е обикновено да бъдат афектирани, от другата са лекарите и медицинския личен състав, които работят напрегнат.
Затова не би трябвало да се стига до физическо принуждение . Ако се е позволило такова, би трябвало да има бързо произвеждане. От 10,20, 30 заведени каузи, има 1-2 ефикасни присъди, това довежда до възприятие за безотговорност ", сподели ръководителят на БЛС.
Д-р Маджаров разяснява и жестокото четворно ликвидиране в Нови Искър и хипотетичното психологично заболяване на причинителя, който умъртви фамилията си.
" Освидетелстването на психологично болните е огромен проблем - не е добре за никой да бъде излишно освидетелстван, това поставя един щемпел на индивида, че той има такова заболяване. Освен това, тези хора също имат право да живеят измежду околните си ", изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР