Добра новина за всички, които не обичат да готвят –

...
Добра новина за всички, които не обичат да готвят –
Коментари Харесай

Готвенето било вредно за талията и здравето

Добра вест за всички, които не обичат да готвят – става известно, че домашно приготвените храни не са чак толкоз потребни, колкото сме считали досега.

Според проучване, колкото повече време човек прекарва в готвене, толкоз по-голяма е и заплахата да развие някакво сърдечно-съдово заболяване, да има висок холестерол или високо кръвно, написа Дейли мейл.

Проучването е дело на експерти от Чикаго, от университета Ръш. Резултатите от това проучване опонират на известното мнение, че готвените гозби са по-добрият избор спрямо готовата храна.

Жените, които не прекарват дълго време към печката, понижават заплахата от сърдечни болести с една трета. Една от главните аргументи домашната храна да се окаже не неособена потребна е, че хората стартират да си сипват огромни порции, изясняват учените.

Други евентуални аргументи са, че готвачите поставят много подправки в гозбите си, които се дефинират като нездравословни от експертите – това са сол, масло и прочие Освен това хората, които готвят, ядат повече, тъй като са изхабили време и старания, с цел да подготвят трапезата, безапелационни са чикагските учени.

 Готвене

Когато човек готви, постоянно пробва гозбата си, а съгласно учените това е още една причина за напълняване след години. Готовите храни, които се оферират в последно време, към този момент са доста по-здравословни и съгласно учените това понижава преимуществото на готвенето вкъщи храна.

За проучването са употребявани повече от 2700 дами, които са били на възраст сред 42 и 52 години. Те са проучвани пет години, като учените са следили следните маркери – мазнини в кръвта, холестерол, кръвна захар, високо кръвно и затлъстяване.

Ако някои от участничките има нараснали по едно и също време най-малко три индикатора, това значи има и повишен риск от сърдечно-съдово заболяване.

Категоричната позиция на учените е, че заплахата от метаболитен синдром се усилва с придвижване на възрастта, само че несъмнено по-голям риск има при дамите, които отделят повече време за готвене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР