Добра новина за всички клубове на Първа лига, които утре

...
Добра новина за всички клубове на Първа лига, които утре
Коментари Харесай

Финансова инжекция за отборите в Първа лига

Добра вест за всички клубове на Първа лига, които на следващия ден ще си разделят над 2,4 млн. лв., научи Sportal.bg . Днес бяха преведени последните 40% от ТВ права за клубовете в елита на България. Това е третият транш за сезон 2018/2019 година, като към него ще бъдат включени и парите за ТВ права от шампионата за Купата на България, които са към 500 000 лв..

За миналия шампионат елитните отбори си разделиха общо 6 млн. лева - 10% от тях отидоха в касите на БФС. През идващия сезон 2019/20 година парите за 14-те клуба ще бъдат 6,5 млн. лв., което ще бъде връх за България.

Най-много пари от тези 40% ще получи Лудогорец - малко под 300 000 лв., а след него следват ЦСКА-София, Левски, Берое, Черно море и (Ботев Пловдив). " Червените " и " сините " ще вземат малко по-малко от първенците, а Берое е четвъртият клуб, който има над 200 000 лв. доход от тези 40%. Най-малко пък ще получи Верея, който беше изхвърлен от елита преди края на сезона.  Лудогорец получи шампионската купа на България @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР