Добра новина за любителите на шоколада – едно блокче от

...
Добра новина за любителите на шоколада – едно блокче от
Коментари Харесай

Блокче шоколад на ден бори лошия холестерол

Добра вест за феновете на шоколада – едно блокче от към 10-20 грама дневно е в положение да прогони неприятния холестерол от вашия организъм и да контролира равнищата на холестерола като цяло. Лошата вест е, че по-голямо количество от обичаното какаово произведение не регистрира сходно удобно деяние върху тялото.

Цели осем проучвания са били подложени на обстоен разбор, който открива, че шоколадът може да понижи равнищата на холестерола, само че единствено при някои хора и когато се употребява в дребни, рационални количества. Изследването е извършено от китайски експерти от Китайската академия на медицинските науки.

Осемте изследвания са отдадени на резултата от какаото върху кръвните мазнини - липидите. Крайният резултат, регистриран от китайците, демонстрира, че какаото намалява равнищата на " неприятния " и на цялостния холестерол с по към 6mg/dL.

Единственото смущаващо в разбора е, че не може да се тъпчете с какаовата вкусотия и да очаквате, че холестеролът ви ще е като на деен състезател. Добрите резултати се следят единствено при хората, които хапват дребни количества какаови артикули.

 Шоколади

Здравословната доза би трябвало да съдържа 260 или по-малко мг полифеноли. Добри резултати са следени и при тези с рискови фактори за сърдечно-съдови болести.

Известно е, че полифенолите имат силата и качествата на антиоксиданти. Освен в шоколада можем да ги открием и в плодовете, зеленчуците и аленото вино някои риби, напомнят експертите.

Не са регистрирани занижени равнища на неприятния холестерол при здравите хора, както и при тези, които обичат да прекаляват със сладкото чудо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР