Добра новина за Ловеч - в града ще бъде изграден

...
Добра новина за Ловеч - в града ще бъде изграден
Коментари Харесай

Към Ловчанска митрополия ще има духовно-просветен център

Добра вест за Ловеч - в града ще бъде построен духовно-просветен център към Ловчанска митрополия. Правителството през днешния ден със свое решение даде безплатно постройката на някогашния Кожарски колеж в града за задачата. На съвещанието на Министерски съвет Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил благодари за опцията учебното заведение в Ловчанската Света митрополия да продължи да образова децата в християнската религия и добродетели.
879 000 лв. ще се вложат за ремонт на постройката. След разширението на постройката учебното заведение, което бе основано преди две години и сполучливо работи, да се трансформира от начално в главно общообразователно с християнско образование. По думите на Ловчанския митрополит „ вярата ще ни помогне да се съхраним и за в бъдеще “.
 Ловчанският митрополит Гавриил получи почетен плакет с лика на Антим Първи Ловчанският митрополит Гавриил получи почетен плакет с лика на Антим Първи
Почетен плакет на Народното събрание, с изображението на Антим Първи получи Ловчанският митрополит Гавриил за заслугите му към църквата...
Министър-председателят Бойко Борисов означи, че през годините държавното управление постоянно е подпомагало построяването и реставрацията на храмове в цялата страна и напомни, че за градежа на катедралния храм „ Св. св. Кирил и Методий “ в Ловеч Министерският съвет обезпечи 828 000 лв. в интервала от 2014 година до 2019 година " Правителството ще продължава да оказва помощ на църквите и манастирите в България, без значение от възраженията на опозицията ", безапелационен бе през днешния ден министър председателят.
" Като всяка добра вест и днешната за Ловеч се случи с помощта на доста хора. И аз от своя страна желая да им благодаря – на чиновниците от Областна администрация Ловеч и на сътрудниците от Министерство на регионалното развитие за работата, с която доведоха нещата до дъно. Разбира се и на финансовия министър Кирил Ананиев и персонално на премиера ", сподели митрополит Гавриил.
С желанието на Ловчанска митрополия да разшири учебното заведение поради доста искащи родители да запишат децата си в него министър председателят Бойко Борисов бе осведомен при визитата си в Ловеч. Само няколко месеца по-късно с помощта на експедитивната работа на институциите нещата са изпълнени. Оттук насетне следва още доста работа, само че началото е сложено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР