Добра новина за жителите на 6 села в Благоевградско -

...
Добра новина за жителите на 6 села в Благоевградско -
Коментари Харесай

Добра новина за жителите на 6 села в Благоевградско - изграждат важен мост след месеци чакане

Добра вест за жителите на 6 села в Благоевградско - стартира построяването на новия мост над река Струма, свързващ обитаемоте места с регионалния център.

20 месеца откакто бурните води на река Струма унищожиха основите на Покровнишкия мост, жителите на 6 села в региона не престават да употребяват обходен път, с цел да стигнат до регионалния център.

От няколко дни обаче локалните са обнадеждени - отстранен е най-големият проблем пред построяването на новия мост - главната газопроводна тръба на Благоевград.

Илко Стоянов- кмет на община Благоевград: Колкото и да е парадоксално - това беше казусът, тъй като не беше планувано преместването на тази тръба, а това е тръба която доставя целия град с газ.

Днес тръбата към този момент е закрепена за помощно оборудване, построено наоколо до новостроящия се мост.

Марин Русев: Срокът беше доста къс, трябваше да се оправим за няколко дни, само че ние успяхме за един ден да превключим новото оборудване и градът е загазен.

Предстои повредената структура на остарелия мост да бъде изцяло разрушена, а на нейно място да се построи ново оборудване, отговарящо на всички стандарти.

По закон срокът за построяването на новия мост е 300 дни от началото на градежа. От организация " Пътна инфраструктура " обявиха, че той ще бъде спазен и през 2024 година мостът ще бъде подготвен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР