Добра новина от Перник – в язовир „Студена“ вече има

...
Добра новина от Перник – в язовир „Студена“ вече има
Коментари Харесай

В „Студена“ има вода, в Перник – ВиК аварии

Добра вест от Перник – в язовир „ Студена “ към този момент има пет пъти повече от вода от мъртвия размер, до който беше паднал преди няколко месеца. От пернишкото ВиК опровергаха известията, че тъй като бучинският тръбопровод е с високо налягане по тази причина в града непрекъснато аварират тръби.

„ По принцип, когато има високо налягане се чака да се спукат тръбите, само че това не се е случило в нашата обстановка. Налягането по новия тръбопровод е тъкмо същото, какво е било работното налягане преди този момент на водопроводната мрежа. Авариите, които се случиха през вчерашния ден са към пет броя, тъкмо толкоз, колкото се случват всеки ден и които ние отстраняваме всекидневно “, изясни шефът на сдружението инж. Борислав Иванов.
Поредна повреда в Перник: Старата водопреносна мрежа не може да издържи на налягането Проблемните тръби са над 50-годишни
От предходната седмица е почнала подмяната на старите тръби в най-критичните сектори.
Снимка: bTV
В „ Студена “ сега има съвсем 10 милиона кубика вода, което е пет пъти повече от оня миг, когато имаше два милиона и язовирът надали не щеше да пресъхне. Как е разпределено използването на водата от бучинския тръбопровод и водоползването от " Студена "? „ Все още вършим разнообразни разновидности, тъй че да усъвършенстваме мрежата, несъмнено задачата ни е да употребяваме колкото може по-малко количество от язовира и надлежно по-голямо от водата от София, тъй че да успеем да го напълним оптимално бързо “, отговори инж. Иванов.

Тъй като водата по бучинския тръбопровод минава и през софийските тръби, кой я заплаща и на каква цена? Пернишкото ВиК ще заплаща на „ Софийска вода “, като след към месец се чака КЕВР да дефинира цената.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР