Добра новина! Българският капитан, отвлечен от пирати край бреговете на

...
Добра новина! Българският капитан, отвлечен от пирати край бреговете на
Коментари Харесай

Добра новина от Захариева: Освободен е капитанът, отвлечен от пирати

„ Добра вест! Българският капитан, похитен от пирати край крайбрежията на Бенин в Африка, към този момент е на независимост и се намира в европейска страна. Очакваме го скоро да се завърне в България! “ Това написа външният ни министър Екатерина Захариева в профила си във Facebook.

Преди месец Министерство на външните работи получи удостоверение от Португалия и Германия, че на борда на завладения от пирати транспортен съд се намира един български жител, който е и капитан на нападнатия контейнеровоз.

11 от членовете на екипажа бяха освободени по-рано, само че капитанът и седем от моряците останаха в пиратски плен. Корабът плава под португалски байрак, а транспортната компания, която го обслужва, е в Германия.

По предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева по случая работиха интензивно дирекция „ Ситуационен център “ на Министерство на външните работи, българските посолства в Абуджа, Рабат, Берлин, както и Постоянното посланичество на България към Службата на Организация на обединените нации и другите интернационалните организации в Женева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР