Добивът на природен газ в Добруджа може да доведе до

...
Добивът на природен газ в Добруджа може да доведе до
Коментари Харесай

В Добрич се опасяват от радиоактивно замърсяване заради добив на газ

Добивът на природен газ в Добруджа може да докара до радиоактивно замърсяване. Това безпокойство изрази сондажният инженер Огнян Кованджийски по време на постоянната сесия на Общинския съвет в Добрич, оповестява БНР.

Според него Докладът за оценката на въздействието върху околната среда за капиталовото желание за рандеман на природен газ от над 40 сондажа в община Генерал Тошево е повърхностен и би трябвало да се преработи.
 Няма да се добива природен газ в Генерал Тошево, реши РИОСВ-Варна Обновена
Няма да се добива природен газ в Генерал Тошево, реши РИОСВ-Варна

Протест пред екоинспекцяита съпровождаше закритото съвещание

Кованджийски е безапелационен, че най-важният въпрос по отношение на желанията за рандеман на природен газ в общината е по какъв начин водоносният небосвод на Североизточна България да се резервира чист.

Той изрази позицията си по отношение на продължаващото дело на компанията вложител против РИОСВ-Варна поради негативното й мнение на работния план за концесия на над 40 сондажа.

Според Кованджийски о чакванията за рандеман на природен газ в Тошевско не са справедливи.
 От Генерал Тошево благодарят за поддръжката да спре добива на газ там
От Генерал Тошево благодарят за поддръжката да спре добива на газ там

Хората се притесняват да не изгубят главния си занаят - земеделието

Припомняме, капиталовото желание за рандеман на природен газ в община Генерал Тошево провокира голям брой митинги. Недоволството сплоти и подвигна на крайник доста земеделци, организации и поданици освен от общината, а от няколко области в страната. Главните терзания за добива на газ са, че това ще замърси околната среда и ще сложи под риск реколтата на земеделците и здравето на популацията.

На провелия на 17 декември 2017 година референдум в община Генерал Тошево по отношение на добива на природен газ, 96% от локалното население гласоподава срещу .

През януари 2018 година Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна дефинитивно реши да не се добива природен газ в Генерал Тошево.
 Аграрният профил на Генерал Тошево - единственото несъмнено нещо
Аграрният профил на Генерал Тошево - единственото несъмнено нещо

Когато става дума за рандеман на лични газ и петрол почвата стопира да бъде пръст и се трансформира в плътта на Отечеството, водата - живителните му сокове, а хипотетичните сонди - инжекции с отрова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР