Добивът на природен газ от „Газпром“ може да достигне до

...
Добивът на природен газ от „Газпром“ може да достигне до
Коментари Харесай

Газпром може да достигне до добив от 500 млрд. куб м природен газ през 2018 г.


Добивът на природен газ от „ Газпром “ може да доближи до 500 милиарда куб м през 2018 година, като единствено за девет месеца и половина той се е нараснал с 6,8 %, заяви ръководителят на концерна.

„ С нарастването на търсенето „ Газпром “ усили добива и към днешна дата нарастването е плюс 24,5 милиарда куб м. Това е с (плюс) 6,8 %. Ще се доближим до размер на рандеман от 500 милиарда куб м газ годишно “, сподели Милер на среща с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев, представен от Прайм.

„ Газпром “ от 1 януари до 15 октомври 2017 година е осъществил рандеман на 361,1 милиарда куб м газ. Това значи, че за деветте и половина месеца на 2018 година добивът на газ може да нарасне до 385,6 млрд куб м газ.

Експортът на природен газ за чужбина за тези девет и половина месеца се е нараснал с 8 милиарда куб м газ спрямо аналогичния интервал на миналата година, заяви още Милер.

„ За страните от чужбина за първите девет месеца и половина сме доставили с 8 милиарда куб м газ повече от аналогичния интервал на 2017 година “, сподели Милер.

„ Газпром “ от 1 януари до 15 октомври 2017 година е доставил за чужбина 148,6 милиарда куб м газ. Това значи, че експортът на газ за деветте месеца и половина през 2018 година се усилва с 5,3 % - до 156,6 милиарда куб м.

„ Без подозрение, съгласно данните от тази година ще реализираме нов връх при доставката на газ за износ за чужбина. Ще надхвърлим равнището от 200 милиарда куб м,,като през предходната година постигнахме връх при доставките от 194,4 милиарда куб м. Приближаваме се до 205 милиарда куб м газ годишно. Това са оптималните отговорности по договорите, които имаме по всички съглашения за доставка на газ за чужбина. Без подозрение постигането на подобен размер приказва за това, че това е нова система, координата за по-нататъшното развиване на съдействието ни с потребителите “, означи Милер.
„ На вътрешният пазар за деветте месеца и половина „ Газпром “ е доставил през газотранспортната система за потребителите на газ със 7,5 милиарда куб м газ повече от аналогичния интервал на 2017 година Това е с 4,5 % повече от размерите през 2017 година “, сподели още той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР