Добивът на Газпром“ през тази година ще се доближи до

...
Добивът на Газпром“ през тази година ще се доближи до
Коментари Харесай

Увеличаването на търсенето доведе до ръст на добива на „Газпром“ от началото на годината с 6,8%

Добивът на „ Газпром “ през тази година ще се приближи до 500 милиарда кубически метра газ. От началото на годината добивът на „ синьо гориво “ е повишен с 6,8%. Това съобщи президентът на „ Газпром “ Алексей Милер, представен от БГНЕС.

„ Увеличаването на търсенето докара до увеличението на добива “, сподели Милер по време на среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев.

От 1 януари до 15 октомври 2017 година „ Газпром “ е добил 361,1 милиарда куб. м., затова за първите девет месеца и половина на тази година този рандеман е повишен до 385,6 милиарда куб. м.

„ От началото на годината „ Газпром “ е нараснал износа за страните от по този начин наречената „ далечна чужбина “ - страните от Европейския съюз и Турция, с 8 милиарда куб. м газ в съпоставяне със същия интервал на предходната година “, заяви още Алексей Милер.

„ Няма подозрение, че в края на годината ще сложим нов връх по експорт в далечната чужбина. Ще надминем нивото от 200 милиарда куб. м и това при изискване че през 2017-а ние към този момент поставихме връх от 194,4 милиарда. И ще се доближим до цифрата от 205 милиарда куб. м “, съобщи Милер, наблягайки положителното съдействие сред Русия и Евросъюза в газовата сфера.

По отношение на вътрешния пазар за девет месеца и половина „ Газпром “ е нараснал доставките със 7,5 милиарда куб. м спрямо 2017 година, което е растеж от 4,5%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР