Добивът на дърва за огрев в неинфектираните райони трябва да

...
Добивът на дърва за огрев в неинфектираните райони трябва да
Коментари Харесай

Експерт иска по-бързи действия с добива на дърва в Смолян заради африканската чума

Добивът на дърва за огрев в неинфектираните региони би трябвало да се форсира, защото в инфектирани от африканска чума по свинете (АЧС) региони той е неразрешен, съобщи инж. Ивайло Исаев – зам.-директор на Южноцентралното държавно дружество (ЮЦДП) - Смолян.
По време на съвещание на Постоянната регионална епизоотична комисия той заяви, че ЮЦДП ще откри вид популацията от инфектираните зони да бъде снабдено с дърва за огрев без оскъпяване.
Поради заплахата от пожари и с цел да се резервира дървесината обаче той изиска позволение добитата към този момент дървесина за промишлени цели в инфектираните зони да се извози на склад.
Условието за това е да се спазят всички ограничения за стерилизация на дървесината и транспортните средства.        
В откритите инфектирани в землището на с. Змейца (общ. Доспат)  и Държавно ловно стопанство „ Извора “ (Девин) са въведени нужните ограничения, според издадените заповеди.

Исаев осведоми също, че ЮЦДП прецизно съблюдава напътствията за недопускане разпространяването на болестта, като е направена организация за отстрелване на дивите прасета в инфектираните зони и загробването им.
Според шефа на Областната дирекция по сигурността на храните доктор Сава Бозуков процедурата за приемане на 300 лв. за непринудено кръвопролитие на свине в санитарните зони е оптимално опростена и сведена до попълване на два документа – констативен протокол и заявление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР