Добавяйки повече морска храна към диетата си много двойки може

...
Добавяйки повече морска храна към диетата си много двойки може
Коментари Харесай

Морската храна повишава плодовитостта

Добавяйки повече морска храна към диетата си доста двойки може да подобрят половия си живот и даже да покачат плодовитостта си, демонстрират последни изследвания.

Изследването не е съумяло да потвърди сигурно причинно-следствената връзка, само че са следили, че фамилии, които ядат повече риба всяка седмица са по-склонни да имат деца в границите на протеклото една година проучване.

„ Нашето проучване допуска, че морската храна оказва помощ за репродуктивните функционалности, в това число по-кратко време за забременяване и по-висока полова интензивност “, споделя създателят на проучването Андрей Гаскинс, от учебното заведение по публично здраве към университета Харвард. Това изследване е финансирано от Националния здравен институт на Съединени американски щати. За задачите на проучването учените са следили 500 двойки от Мичиган и Тексас в продължение на една година. Всички двойки са възнамерявали да имат дете и всички те са записвали какъв брой постоянно употребяват морска храна, и какъв брой полово дейни са.

Проучването демонстрира, че участниците, които за консумирали морска храна повече от два пъти в седмицата, са били по-често полово дейни и приблизително с 22% по-плодовити от двойките, консумиращи по-малко риба.

92% от двойките, консумирали риба повече от два пъти в седмицата са имали момче, против единствено 79% от двойките, които са консумирали по-малко риба, написа в проучването.

Изследователите означават, че връзката сред приема на морски блага и бременността не може да се изясни единствено с увеличената полова интензивност, която двойките са имали. Те допускат, че приемът на морски блага може да засегне качеството на спермата, овулацията или качеството на ембрионите.

„ Нашите резултати демонстрират, че не е значима единствено диетата на дамите, само че и на мъжете в интервала на забременяване, като би било добре и двамата родители да включат повече морска храна в диетата си “, декларира Гаскинс пред кореспонденти, когато показва проучването си.

Д-р Томър Сингер, началник на ендокринологията и плодовитостта в болница Ленокс Хил в Ню Йорк, споделя, че не бил включен в проучването, само че означи, че причинно-следствената връзка в проучването не е доста ясна. Въпреки това съгласно него е ясно, че изследваните двойки са „ били повлияни от по-здравословната си диета “. /Си Би Ес
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР