Добавка от 120 лева за всеки пенсионер за октомври, ноември

...
Добавка от 120 лева за всеки пенсионер за октомври, ноември
Коментари Харесай

Пенсионерите ще получат по 120 лв. добавка към пенсиите за октомври, ноември и декември

Добавка от 120 лв. за всеки пенсионер за октомври, ноември и декември одобри дефинитивно Народното събрание в актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година

Предложението на Движение за права и свободи за 120 лв. добавка към пенсиите беше признато със 122 гласа " за ", 93 " срещу " и 3 гласа " въздържал се ". От " ИТН " и " Демократична България " гласоподаваха " срещу ".

Отхвърлено беше предлагането на " Изправи се БГ! Ние идваме! " за добавка от 50 лв. месечно до края на годината и предлагането на ГЕРБ за добавка от 100 лв..
С измененията в бюджета на ДОО беше утвърдена и добавка от 50 лв. към пенсиите за септември.

Максималният размер на получаваните една или повече пенсии без добавките към тях от 1 октомври става 1500 лв., взеха решение още депутатите.

Спорът в пленарната зала беше дали трайно да се преизчислят пенсиите с нарастване на коефициента за всяка година застрахователен стаж, както предлага служебният кабинет, или пенсионерите да получат добавка към пенсиите като антикризисна мярка за месеците до края на годината от 50, 100 или 120 лв..

Йордан Цонев /ДПС/ разяснява, че добавката от 120 лв. е антикризисна мярка, а преизчислението с коефициент от 1,35 умерено може да влезе в действие от 1 януари 2022 година

Преди това депутатите одобриха друга приходна и разходна част от препоръчаната от бюджетната комисия за второ четене. Затова от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ предложиха да се създадат още веднъж сметките и на следващия ден да се гласоподава още веднъж рамката на приходите и разноските по актуализацията на бюджета на ДОО.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР