Добавка, използвана за увеличаване на срока на годност и за

...
Добавка, използвана за увеличаване на срока на годност и за
Коментари Харесай

Добавка в колбасите и газираните напитки предизвиква мързел и забавен метаболизъм

Добавка, употребена за увеличение на периода на валидност и за възстановяване на усета на артикули като бекон , салами и газирани питиета , може да ви докара мързел и занимателен метаболизъм, предизвестяват американски учени, представени от в. " Дейли мейл ".

 
Специалисти от Тексаския университет са открили в проучвания с мишки и хора неподходящите резултати от несъразмерния банкет на фосфат - постоянно употребявана добавка в западната диета. Смята се, че към една четвърт от възрастните одобряват три пъти по-голямо количество от въпросната добавка спрямо целесъобразното.  Резултатите от изследванията са следващите, които акцентират нуждата равнищата на фосфати в хранителната промишленост да бъдат понижени , означават учените.

 
В първото проучване експертите разделили мишки на две групи . Гризачите били хранени по еднакъв метод с единствената разлика, че в менюто на едната група било утроено количеството на фосфатите.
 Някои химични субстанции, употребявани при производството на месни артикули, усилват риска от маниакален синдром ThinkStock/Getty Images
Изследователите открили, че мишките, които 12 седмици били подложени на изобилстваща от фосфати диета , в края на интервала прекарвали по-малко време от останалите на бягащата пътечка.-->

 
При въпросните гризачи била регистрирана и намалена дарба да изгарят мазнини . Допълнителен разбор открил и промени в над 5000 гена с роля в преправянето на мастните киселини и метаболизма.  Авторите на изследването по-късно изследвали резултата от нараснали фосфатни равнища и физическата интензивност при 1600 души. В края на едноседмичен интервал учените стигнали до извода, че нарасналото равнище на фосфатите в кръвта се свързва с намалена физическа интензивност.

 
Освен като добавка в хранителната промишленост, фосфатите се съдържат естествено и в някои храни - ядки , яйца и млечни артикули .
 а Thinkstockphotos
Експерти от английската Национална здравна работа предизвестяват, че несъразмерното количество фосфати в кръвта може да аргументи зачервяване на очите, кожен сърбеж, намаляване на костите, и да увеличи риска от сърдечносъдови болести.

 
Излишните фосфати в тялото се отстраняват от бъбреците, което значи, че " свръхнатоварване " с добавката може да сътвори проблем за хората с повреден орган.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР