Добавили плажовете Корал, Кара дере и Паша дере в Натура

...
Добавили плажовете Корал, Кара дере и Паша дере в Натура
Коментари Харесай

Министрите Кирил Петков и Асен Личев се похвалиха, че Дисни и Нетфликс имат интерес да снимат у нас

Добавили плажовете " Корал ", " Кара дере " и " Паша дере " в Натура 2000, с цел да можело да се снимат сюжетите върху естествените кътчета на Черноморието

„ Освен за стопанската система, благодарение на моите сътрудници, направих една огромна стъпка и за развиването на международната и филмовата промишленост. Големите компании като " Дисни " и " Нетфликс " имат доста основателни аргументи да се настанят на българския пазар. А ние ще им дадем опция да снимат сюжетите си в омайните естествени естествени кътчета на Черноморието, които през днешния ден бяха лишени от застрояване”. Това съобщи на брифинг министърът на околната среда и водите Асен Личев.

Пред публицисти той разгласи, че служебният кабинет е взел решение за разширение на няколко предпазени по НАТУРА 2000 зони по Черноморието.

Правителството одобри Решение за изменение на описите на предпазените зони от " Натура 2000 ", като усили площта на предпазените зони за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна " Ропотамо ", " Плаж Шкорпиловци " и " Галата ".

Целта е обезпечаване на цялостна отбрана на крайбрежни местообитания от урбанизация, застрояване и фрагментиране. С приемането на решението общото покритие на мрежата от предпазени зони за местообитанията се усилва с 3346.95 ха или 0.031 % от националната територия.

Асен Личев сподели по време на брифинга, че Черноморието ни не е елементарна стока, която да се продава.

Той разясни, че на процедура с решението на Министерски съвет предпазени зони остават " Корал " към зона " Ропотамо ", " Карадере " към " Плаж Шкорпиловци " и " Пашадере " към " Галата ".

„ Поздравявам министър Личев и целия политически кабинет за днешния резултат, това са плажовете, които знаем, че са от дребното останали по Черноморието, където може да се види същинска природа “. Това сподели по време на брифинга министърът на стопанската система Кирил Петков.

Той беше безапелационен, че решението е голяма победа за българската екология и стопанска система. Министърът изясни, че в случай че желаеме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните. По думите му този вид туризъм е фокусиран върху българската красива природа, където хора от цяла Европа могат да се насладят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР