Добавете към питата, която обикновено замесвате, моцарела, кашкавал и сирене

...
Добавете към питата, която обикновено замесвате, моцарела, кашкавал и сирене
Коментари Харесай

Пита с моцарела, кашкавал и сирене

Добавете към питата, която нормално замесвате, моцарела, кашкавал и сирене и ще получите ароматно чудо, което се топи в устата

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 800 г
● прясно мляко - 300 г
● кисело мляко - 100 г
● квас - 30 г прясна
● яйца - 1 цяло + 1 белтък
● олио - 3 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● захар - 2 ч.л.

За пълнежа


● сирене - 100 г краве
● кашкавал - 100 г
● моцарела - 125 г
● шарена сол

За намазване


● жълтъци - 1 бр.
● сусам

Начин на подготвяне

Затоплете прясното мляко. Смесете 200 мл от него с киселото мляко. В останалите 100 мл разтворете маята и захарта и оставете да шупне.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче, в него сложете олиото, яйцето, белтъка и към този момент шупналата квас. Започнете да месите, като последователно прибавяте от сместа от прясно и кисело мляко.

Месите до приемане на меко тесто, което не лепне по ръцете. За пълнежа нарежете моцарелата на части, а кашкавал настържете на едро ренде. Застелете дълбока тава с диаметър 30 см с хартия за печене и намажете с олио.

Разделете тестото на две елементи. Разточете едната част на кора с дебелина към половин сантиметър. Изрежете кръгове с чаша с диаметър седем сантиметра.

В средата на едно кръгче тесто сложете малко моцарела и малко кашкавал и от горната страна сложете друго кръгче тесто, като притиснете краищата.

Наредете по този начин получените пакетчета по ръба на тавата под лек надолнище. По същия метод направете и другата част от тестото. От изрезките, които се получават направете топка, която разточете на тънка кора.

Намажете кората с олио, натрошете сиренето и поръсете с шарена сол. Навийте на руло, което срежете на две елементи по дължина. Усучете поличилите се ленти една в друга и след това навийте на охлюв.

Сложете тестото в центъра на тавата. Разгледайте фотосите с цел да се ориентирате по-добре. Покрийте с забрадка и оставете питата да втаса на топло за към час.

Намажете с разрушения с една супена лъжица вода жълтък и поръсете със сусам. Печете в авансово загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, след това намалете на 180 градуса и печете до подготвеност.

Не отваряйте фурната през първите 30 минути от печенето.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР