Добавеното хоризонтално пространство създава VR преживяванеОтличителна черта на новите AOC

...
Добавеното хоризонтално пространство създава VR преживяванеОтличителна черта на новите AOC
Коментари Харесай

AOC CU34G2/CU34G2X – ултра-широки извити монитори

Добавеното хоризонтално пространство основава VR прекарване

Отличителна линия на новите AOC монитори е нападателната извивка с радиус 1500R
(снимка: AOC)

Компанията за монитори AOC разгласи два нови 34-инчови ултра- необятни (21:9) геймърски екрани от новата серия G2. Двата UWQHD (Ultra-Wide Quad HD – 3440×1440 пиксела) монитора си наподобяват на външен тип, само че се разграничават по честотата на освежаване.

CU34G2X предлага впечатляващите 144 Hz , които съвършено подхождат на спортните игри, а CU34G2 е със 100 Hz периодичност на освежаване. И двата модела са снабдени с VA панел, който възпроизвежда надълбоко, мастилено черно, натурални и живи цветове и доста високо естествено контрастно съответствие.

В допълнение към високите честоти на освежаване геймърите ще се насладят на преживяване без раздробяване и насичане, с помощта на поддръжката на AMD FreeSync . Времето за реакция (MPRT) от 1 ms подсигурява плавна игра без замазване на придвижванията.

Първата забележителна функционалност на тези монитори е нападателната извивка с радиус 1500R и ултра-широкото съответствие 21:9, което ги отличава от останалите. Добавеното хоризонтално пространство на екрана основава прекарване като при виртуална действителност.

Покриването на периферното зрение на потребителите основава заблуда, че игровият свят продължава и след централната фокусна точка. С извивка от 1500R геймърите ще бъдат въвлечени в играта в още по-голяма степен. Също по този начин геймърите от всички жанрове ще оценят ултра-широкото съответствие на страните , само че то ще се хареса най-вече на почитателите на игри от вида „ first person ” (RPG, симулатори и спортни игри).

Мониторите CU34G2 и CU34G2X имат извънредно бързо време за реакция от 1 ms
(снимка: AOC)

Не единствено игрите, само че и филмите наподобяват брилянтно при съотношението 21:9 (или 2.37:1). Екранът е идеално подобаващ за филми, снимани при 2.35:1 и 2.39:1, тъй като потребителите няма да виждат досадните черни ленти. Тези, които желаят да споделят прекарването, ще се възползват от необятните 178°/178° зрителни ъгли , които обезпечават ясни изображения във всяка посока.

Панелите на CU34G2 и CU34G2X с техния 34-инчов диагонал доближават височина като при необятни (16:9) 27-инчови екрани, което обезпечава доста екранна повърхност и зрителен комфорт за ежедневни задания. Това, в композиция с високата резолюция от 3440×1440 пиксела , обезпечава удобна и детайлна пикселна плътност от 109 ppi.

Геймърите могат да избират сред CU34G2X с периодичност на освежаване 144 Hz и CU34G2 със 100 Hz. Изключително бързото време за реакция от 1 ms MPRT подсигурява чисти, остри и дружелюбни изображения без замазване при придвижване, до момента в който поддръжката на AMD FreeSync отстрани насичането и накъсването. Благодарение на режима за малко входно забавяне на сигнала, забавянето сред монитора и входната външна страна също е минимално.

И двата монитора оферират стойка с опция за конфигуриране по височина , а технологиите Flicker-Free и Low Blue Light се грижат за здравословната приложимост във връзка с комфорта на очите.

И двата монитора оферират стойка с опция за конфигуриране по височина
(снимка: AOC)

На потребителите, които желаят да са на равнище в игрите, AOC предлага и други характерни функционалности. AOC Game Color настройва насищането за по-добри равнища на сивото и елементи на картината, а Dial Point демонстрира мерник за по-лесно прицелване. Вграден 4-портов USB хъб и аудио входове-изходи вършат свързването на външна страна доста елементарно.

Новите геймърски монитори AOC CU34G2 и CU34G2X ще станат налични на българския пазар през януари 2020 година на целесъобразни крайни цени надлежно 919 и 1129 лева с включен Данък добавена стойност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР