Добър успех при лечение с кръвна плазма на пациенти с

...
Добър успех при лечение с кръвна плазма на пациенти с
Коментари Харесай

ВМА отчита добър успех при лекуването с плазма

Добър триумф при лекуване с кръвна плазма на пациенти с ковид регистрират във Военномедицинската академия. Това съобщи началникът на Катедрата по инфекциозни болести доцент доктор Георги Попов.

Той разяснява пред Българска национална телевизия, че лекуването се ползва още преди да е настъпила тежката фаза на заболяването. Оказва се, че повече излекувани пациенти желаят да станат донори.
„ Преливането на плазма е един относително елементарен развой, само че зад него стои много комплицирана организация. Следим съществуването на антитела у болните, само че първо имаме избран брой дни след преболедуването – 28 дни след началото на болестта и 14 дни след възобновяване “, изясни доцент Попов.
Той разкри, че има построена система по какъв начин се следят излекуваните от ковид. По думите му, при част от оздравелите се следят промени. Според него България е надалеч от колективен имунитет.
Добрият сън, рационалното хранене и настроението обаче укрепват имунната система, съобщи той. “В началото и аз не мислех, че болестта е много тежко. Но се оказа, че не е по този начин. Настъпват много увреждания и не би трябвало да се успокояваме, че на крайник ще прекараме COVID-19 ”, сподели доцент Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР