- Добър ден – казах аз, – искам да подам

...
- Добър ден – казах аз, – искам да подам
Коментари Харесай

Патент за чеп

- Добър ден – споделих аз, – желая да подам документи по вашите стратегии и да получа евросубсидии. Имам огромен проект, ще ни храни години напред!

- За какво са ти на тебе европари? – питат ме доста съмнително.

- Ще патентовам едно откритие. Казва се: повсеместен клин!

- Чеп! – зяпнаха тези в комисията. – Какъв клин те гони, бе!

- Универсален – повторих аз, – с него ще може да се запушват всевъзможни пробойни в страната.

Онези се наежиха.

- Държавата – споделят ми – си е доста добре, и няма никаква потребност от завеси като тебе.

- Майтапите се, нали? – запитвам ги.

- Че то – не преставам – няма едно нещо в страната, дето да не е прогнило и скапано. Не единствено капе, а напряко тече. Ако няма скандал денем, слънцето не залязва. Сериозно ли не виждате, че трябват съществени ограничения да се избави страната?

- Разкарай се!

- Няма! Защото аз открих метод да оказа помощ. Дайте да пишем формуляра, че то и за патенти се чака дълго.

- Нищо няма да пишем.

- Добре – споделям, – ще ви  го обрисувам на картинка. Държавата няма флот, няма въздушен превоз, няма и непокътнат градски превоз за елементарния човек, а на железницата най-откровено й туриха кол в колелата и тя се спихна. Как ще се скрие това, когато хората го сглобят в една картинка? Няма по какъв начин да се скрие, един ден всичко ще лъсне. И тогава ще ви би трябвало едно огромно хапче против главоболие. Но такова хапче още не е измислено. Ето – аз ви предлагам универсалния си клин. Изработен е от качествени материали, устоя на удар, на ритване, на храчене, на заболявания, на всичко. Запушва всевъзможни кавги. Само нещо да скръцне или мръцне – бам!, забиваме му универсалния клин и край.

- Разкарай се.

- Армията –  не преставам аз – до неотдавна имаше високопатриотичната задача да  избива кози в селските дворове. Днеска към този момент е  на по-високо равнище – трепе прасета и глигани, където свърне. И всичко живо пищи и проклина. А в случай че сложиш подобаващия клин на подобаващото място, какво ще се получи? Тишина и успокоение, това ще се получи. Никой нищо няма да разбере, даже армията да влезе в къщата му. Или пък – теч от данъчните, пробойна в сърцето на страната. Веднага забиваме, където би трябвало, универсалния клин и всичко стопира. Няма теч, няма скърцане.

Никой нищо не разяснява, но и документите не ми дават.

- Гледайте – споделям, – то скоро ще стартира и огромното скърцане и превиване в Европа и там ще би трябвало да се запушват огромни дупки. Представяте ли си какъв бизнес може да създадем – единствените, които вършат еврочепове! Ще работим, ще живеем и ще пеем! Ама би трябвало патент.

Онези ме питат:

- От какво е изработен този повсеместен клин?

- Майтапите се, нали! – крещя им. – Като го патентовам – ще стане ясно. Давайте формулярите, да пишем и да работим.

- Нищо няма да пишем. Махай се!

Викам им:

- Много скоро и на вашата врата ще почукат и ще ви питат за какво в никакъв случай не подадохте ръка на елементарния човек. Ще би трябвало дълго да обяснявате за какво при толкоз доста еврокинти все не успявате да запушите разните пробойни и течове. Чат ли сте?

- Чат сме. Ние сме тука да браним страната от такива като тебе! Махай се.

- Сега ми обръщате тил и ме гоните, само че да знаете – като ви попитат за парите, вие нищо няма да можете да кажете. Ще се наложи да спасявате дузпи, да връзвате с тел, това, дето се разпада, и да лепите това, което се къса, ще се чудите за какво всичко се тресе. Щото вашите грижи и батаци в никакъв случай няма да се решат с елементарни средства, а единствено с всеобхватни, универсални.

И още им рекох:

- Ще пристигна мачка за погачка и тогава ще търсите нещо доста по-голямо от повсеместен клин, но тъкмо за вас няма да го има! Защото бранейки своите, вие завзехте доста по-голяма територия, в сравнение с ви се поставя.

После елементарно открих вратата, тъй като аз имам огромен опит – мен са ме гонили от доста по-престижни места.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР