Доайенът в метеорологията Минчо Празников си е поставил ваксина срещу

...
Доайенът в метеорологията Минчо Празников си е поставил ваксина срещу
Коментари Харесай

Минчо Празников на легло след ваксината  

Доайенът в метеорологията Минчо Празников си е сложил ваксина против Ковид-19, само че не му се разминало без странични резултати, които много ваксинирани отключват. 83-годишният синоптик легенда решил да си постави еднодозовата „ Янсен “ по преценка на персоналния му доктор и бил удовлетворен от избора си. Имал обаче изнемощялост и други неразположения незабавно след иглата, поради което се наложило да прекара няколко дни в леглото.

Празников удържал фронта и за момент не съжалил, че се е ваксинирал, тъй като единствено в имунизацията виждал избавление за всички. Чувствал се и по-спокоен за здравето си, до момента в който си бил у дома на легло, тъй като жена му Цана е професор по медицина. Съпругата на обичания синоптик към момента практикува най-благородната специалност. Въпреки че от дълго време е в пенсионна възраст, тя продължава да работи и даже е шеф на клиниката по патология в известна столична частна болница. За известно време била прекъснала стажа си, само че когато получила позвъняване и покана да застане отпред на екипа от патолози, приела, без да му мисли, тъй като била деятелен човек и стоенето вкъщи я отегчавало. Освен това някой лев от горната страна към пенсията щял да пристигна добре за семейството им.

С Минчо са фенове на разходките измежду природата на въздух. Според синоптика придвижването го държало в съвършена форма и на 83. Единствените му проблеми били с кръвното налягане, което от време на време си правело неприятни смешки с него, само че си вземал постоянно медикаментите и се чувствал чудесно.
Наскоро събрал границите поради имотните кавги, които застигнаха семейството. Както „ Ретро “ за пръв път разкри, Минчо и Цана бяха прецакани с над 8 хиляди лв. от Община Трявна, която продала на търг унаследен парцел на дамата на синоптика, без да я уведоми. От администрацията считали, че земята е останала безстопанствена, тъй като Празникови рядко ходели там. Затова общинарите решили да трансформират статута ѝ и да я продадат на нов притежател. Съпругата на метеоролога направила всичко допустимо, с цел да получи сумата, с която изгоряла, само че настояванията ѝ не били почетени от общинските съветници в Трявна и в този момент се колебаела дали да води правосъдни каузи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР