Доайенът сред българските диригенти - Маестро Борислав Иванов, отпразнува 88-мия

Доайенът сред българските диригенти - Маестро Борислав Иванов, отпразнува 88-мия ...

Маестро Борислав Иванов на 88 години.


Доайенът сред българските диригенти - Маестро Борислав Иванов, отпразнува 88-мия си рожден ден на диригентския пулт на Летния театър във Варна.

Ученик на великия Херберт фон Караян, в продължение на 40 години маестро Иванов оглавява Симфоничния оркестър на Берлин, с който изнася 700 концерта.
Маестро Борислав Иванов: Те са ми доставили удоволствие, но удоволствието, когато отида с цял български състав и спечелим аплаузите на публиката, е много много голямо удоволствие.
Маестро Иванов е бил на чело на Варненската, Софийската, Пловдивската опери, както и на редица престижни оперни фестивали в цял свят.
Маестро Борислав Иванов: Не мога да спра разбира се, продължавам и смятам така да бъде докрай. И сега съм щастлив, че в родния си град на 88-я си рожден ден ще дирижирам отново Травиата.
За 65 години Маестро Иванов е работил с три поколения български оперни певци. Смята, че музикалния талант на българите е огромен и нестихващ - най-добър показател за това е уважението, на което родните виртуози се радват по света. И прикани публиката да не се отказва от високото изкуство - на сцената или пред малкия екран.

Източник: bnt.bg