Доайенът на бургаската неврология, една от най-уважаваните личности в областта

...
Доайенът на бургаската неврология, една от най-уважаваните личности в областта
Коментари Харесай

Коронавирусът беляза смъртта и на един от най-големите лекари на Бургас

Доайенът на бургаската неврология, една от най-уважаваните персони в региона на медицината за всички времена в Бургас доктор Сабето Асса е умрял тази заран в 04:30 часа в дома си. Това разясниха негови близки, представени от "Флагман ".

През последните 20-ина дни било ясно, че си отива, здравословното му положение се е влошило, от 3 години докторът се е борел със злокачествено заболяване.

За страдание няма да бъде проведено заравяне поради изключителното състояние и възбраната за събиране на доста хора в закрито помещение, каквато е залата на гробищния парк в Бургас.

Това конкретизиране се наложи да бъде направено, защото три генерации помнят и познават добре лекаря доктор Асса, който в интервала 1975-1990 година образова и даде на Югоизточна България цяла плеяда от положителни експерти по неврология.

Тялото ще бъде кремирано във Варна, след което урната с праха ще бъде сложена на избраната за това Стена в Гробищния парк.

„ За качествата Сабето Асса като доктор и разсъдък мога да кажа единствено, че ще остане в паметта ни вечно като емблема на интелигентната част от Стария Бургас.

Той се държеше с пациентите си по този начин, че създаваше у тях възприятието за контакт с доктор от най-висока класа. Д-р Асса и като човек бе извънредно деликатен и харизматичен “, сподели ръководителят на еврейската общественост „ Шалом “ в Бургас Сабетай Варсанов.

Уточнението, че няма да бъде проведено заравяне е значимо за всички, които познаваха огромния доктор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР