До юни трябва да бъдат назначени нови 134 надзиратели в

...
До юни трябва да бъдат назначени нови 134 надзиратели в
Коментари Харесай

Затворите назначават нови 134 надзиратели до юни

До юни би трябвало да бъдат назначени нови 134 надзиратели в пандизите. Това съобщи пред БНР заместник-министърът на правораздаването професор Николай Проданов по време на визитата си в Сливен, където откри първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни сформира на чиновниците, работещи в системата на осъществяване на наказванията.

Общо 200 са отпуснатите щатни бройки за Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана ". Заместник-министър Проданов уточни, че сега тече развой на разпределение на щатните бройки по звена в дирекциите.

Той заяви, че състезанията най-вероятно ще стартират от началото на февруари, тъй че доникъде на годината да бъдат назначени новите 134 чиновници.

Проданов разяснява още, че в края на 2018 година са закрити четири ареста и едно затворническо общежитие, а близо 80 надзиратели са били пренасочени към местата с дефицит на чиновници.

Продължават ремонтите за подобряване на битовите условия в следствените арести и местата за отнемане от независимост, увери той и добави, че за задачата има планувани средства, които би трябвало да бъдат оползотворени в границите на година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР