До всички селища, които бяха блокирани в снежен капан от

...
До всички селища, които бяха блокирани в снежен капан от
Коментари Харесай

Вече има достъп до всички селища в Община Видин

До всички селища, които бяха блокирани в снежен капан от изобилния снеговалеж и мощния вятър в община Видин, към този момент е обезпечен достъп . Това оповестиха преди минути от общинската администрация.



Няма бедстващи хора в селищата на общината.
Участъците до селата Гомотарци, Гайтанци, Въртоп, където има снегонавявания, би трябвало да бъдат разширени. В селата Покрайна, Дунавци, Търняне, Синаговци, Гайтанци, Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково продължава почистването.

За с.Войница, където снежната завивка доближи над 30 см, има увещание от снегопочистващата компания , че до 22.00 ч. ситуацията ще бъде овладяно. Проблемен сектор е разклонът за Майор Узуново на републиканския път от с. Иново към с. Гъмзово и там разширението на проходимостта на пътното платно там продължава. 

Фирмата, която се грижи за снегопочистването в селата Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково е заела в допълнение три снегорина. За град Видин също са се присъединили в работата в допълнение три фадроми. Продължава почистването на улици, квартали и пешеходни зони.

Кметът на община Видин Огнян Ценков заключи, че най-сериозният проблем остава подаването на електрозахранване за помпената станция за питейна вода в с.
Сланотрън, както и на канална помпена станция в землището на с. Антимово.

Той разгласи, че н асрочва идващото съвещание на щаба за 17.00 ч. и упованията му до тогава са огромна част от съществуващите проблеми да бъдат отстранени. Бедственото състояние в община Видин остава в действие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР