До всички плажове трябва да има път за обществено ползване. Това

...
До всички плажове трябва да има път за обществено ползване. Това
Коментари Харесай

Валери Симеонов: До всички плажове трябва да има път за обществено ползване

До всички плажове би трябвало да има път за публично прилагане. Това сподели водачът на НФСБ
Валери Симеонов по време на дебатите за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, предава „ Фокус “.

„ Смисълът на предлагането ни е на всеки плаж да има достъп до транспортни средства до него. До всеки плаж да има пътен достъп - може да е черен път, може да е трошляк. Но в случаите, в които няма пътна връзка, когато има удавяне или инфаркт, колата за спешна помощ не може да стигне до плажа. А това е извънредно належащо. Или в случай че в заведение на плаж възникне пожар, пожарната не може да отиде. Ако имаме сборичкване, полицията също не може да отиде до там. А от време на време минутите вземат решение въпроса за гибелта и живота на хората. Така че път до всеки плаж би трябвало да има “, съобщи Симеонов.

Той уточни, че друга причина за предлагането е, че тези плажове се взимат от концесионери, с цел да се поставят някакви обекти, от които да се печели. „ Но тези заведения да вземем за пример генерират отпадъци. Как те могат да се извозят? По никакъв метод. Т.е. когато няма път до плажа, той е жертван на необслужване, зариване с отпадъци и на риск от гибел. Това са причините да създадем това предложение “, изясни Симеонов. Той посочи, че тези плажове, граничещи със предпазени територии и няма път до тях, са десетина и всичките са на юг от Царево.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР