До внасянето на проектокабинета при президента Румен Радев ИТН спешно

...
До внасянето на проектокабинета при президента Румен Радев ИТН спешно
Коментари Харесай

От ИТН спешно търсят правосъден министър

До внасянето на проектокабинета при президента Румен Радев Има Такъв Народ незабавно би трябвало да намерят нов правосъден министър. При съобщаването на новината, че Момчил Иванов се е отказал, претендентът на Има Такъв Народ Пламен Николов заяви, че в „ най-скоро време” ще имат нова кандидатура за правосъден министър. Такава би трябвало да бъде излъчена до часове, обясниха адвокати.

„ Труд” попита дали е допустимо Има Такъв Народ да отидат при президента без име на правосъден министър. „ Това не е допустимо, защото правосъдният министър има конституционни функционалности и в този смисъл негова фигура е конституционализирана – той ръководи Висш съдебен съвет и има други функционалности по главата за съдената власт. Следователно в листата с министрите наложително би трябвало да попада министърът на правосъдието”, изясни пред „ Труд” проф. Пламен Киров.

Той напомни, че казус с липса на министър е имало в държавното управление на Любен Беров през 1992 година Тогава самият Беров за малко с изключение на министър-председател е бил и министър на външните работи. Проф. Киров акцентира, че с правосъдния министър нещата стоят по-различно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР