До вчера знаехме, че Скандинавия и по-конкретно Швеция не са

...
До вчера знаехме, че Скандинавия и по-конкретно Швеция не са
Коментари Харесай

Адът на COVID-19 в Швеция започна! Страшно е

До през вчерашния ден знаехме, че Скандинавия и по-конкретно Швеция не са наранени от COVID-19, написа Монитор.

Оказва се, че към този момент не е по този начин. От няколко дни и там паркове и магазини към този момент опустяват от деца, майки, татковци, дядовци и баби.

Семейство медици от Благоевград, които от 31 години живеят и работят по специалността си в Стокхолм, споделиха пред Агенция „ Монитор “:

„ Работим и за в този момент всичко е наред. Наистина, Швеция се откроява от другите страни с ограниченията си по време на пандемията. Основният принцип е, че индивидът би трябвало да вземе самичък решение.

Държавата единствено предлага да се заобикалят обществени контакти, да се работи от вкъщи “, споделя фамилията.

В Швеция към този момент са затворени гимназии и университети, децата учат online.

Големите концерни SAS, VOLVO, SCANIA и други предприятия затвориха по лично решение. От понеделник се затварят ски курорти, заведения, търговски обекти.

Но по лично решение. Не се не разрешава, само че се поучават хората и да не пътуват за идните Великденски празници.

Вече са затворени старческите домове за визити. Здравеопазването работи с всички потребности и ограничения, които и други страни изпитват, само че към този момент обстановката е под надзор.

В интензивните звена, с външни диализи кривата на заболеваемост от COVID-19 до сряда към момента бе под надзор, позволяваща на системата да се оправя с потока от заболели.

Военните отвориха военно-полева болница в панаирната палата в Стокхолм. Засега е единствено в подготвеност. Министър-председателят се обърна към нацията един път самичък и през вчерашния ден посредством изявление по самодейност на националната телевизия.

Това се случва извънредно рядко. Хората са уплашени като на всички места, само че не смразени от суматоха и ограничавания, твърди с убеденост фамилията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР