До вчера песента Заедно“ на Графа, Любо Киров и Орлин

...
До вчера песента Заедно“ на Графа, Любо Киров и Орлин
Коментари Харесай

Американският посланик предизвика Графа, Любо Киров и Орлин Павлов

До през вчерашния ден песента „ Заедно “ на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов имаше най-малко три видеоклипа - студиен от 2013 година и два по-нови, записани онлайн на концерти на Любо (през 2017) и Орлин (през 2019). От през днешния ден към този момент има и четвърти. За разлика от първите три, в новият клип виждаме американски и той не е записан в студио или на жива, а в американското посолство (на плейбек). 

В функциите на Графа, Любо и Орлин са дипломат Херо Мустафа и още две дами от дипломатическата задача на Съединени американски щати в София (едната от тях в спортен екип с цветовете на българското знаме. Трябва да уточним, че  “пеенето ” на плейбек е нормална процедура, когато се снима клип. В края на едноминутното видео музиката затихва и дипломат Мустафа споделя пред камерата:

„ И в този момент - провокирам Графа, Любо Киров и Орлин Павлов да ни показват тяхната обичана българска ария. Вие сте! Заедно за българската музика! ", с акцент, само че другояче на напълно верен български език. 

Това е следващата изява на американското посолство, в която дипломатите показват интерес и знания за нашата просвета, език и история. Виждали сме ги да рецитират българска лирика, да се включват в български традициии и да означават българските празници, може би повече от всяка друга дипломатическа задача у нас. 

Сега, ориста на новата самодейност #ЗаедноЗаБългарскатаМузика,  а значи и светлото бъдеще на българската музика, са в ръцете на Графа, Любо и Орлин. Те първо би трябвало да отговорят почтено на предизвикването, като изпълнят обичана българска ария - това надали ще им бъде мъчно. После обаче би трябвало за изберат кого да провокират.

Няма да им даваме ум, само че биха могли по някакъв метод да върнат топката - сещаме за няколко други посолства, чието включване в инициативата би повишило силно интереса към нея. Предизвикателството започва!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР