До Възраждане достигна информация за запитване от страна на Централната

...
До Възраждане достигна информация за запитване от страна на Централната
Коментари Харесай

Възраждане иска проверка на машините от експертни групи с гражданско участие

До Възраждане доближи информация за питане от страна на Централната изборна комисия (ЦИК) до Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), в което ги уведомяват, че са пристигнали машини, които не са част от броят машини поръчани за вота на 14 ноември 2021 година

Във връзка с това Възраждане пита:
Защо ЦИК като отговорник за изборният развой няма информация и се постанова да напише писмо-запитване до ръководителя на ДАНС, с цел да се осведоми какво се случва с изборнияреквизит (машините)? ЦИК ли ръководи изборите или някой различен?Парламентарно показаните партии които са в основата на ЦИКотново ли се пробват да откраднат изборите от българските жители?А социологическите организации които афишират авансово резултати и те ли са част от кражбата?!„ Сиела норма “ като снабдител на изборният атрибут (машините) да отговори неотложно какви са тези машини и кой е разпоредил тяхната поява,ЦИК или някой различен?!МВР обезпечава ли,,охраната " на допълните машини за които ЦИК не знае?!
Възраждане желае отговори на тези въпроси и упорства за сформирането на експертна комисия с гражданско присъединяване и с присъединяване на специалисти от всяка политическа мощ за  проверка на софтуера на всички машини, с които ще се организира гласуването, с цел да няма подозрение по отношение на честността на изборите.

Призоваваме Българска национална телевизия и БНР като публични телевизия и радио,издържащи се от налозите на данъкоплатцитеда излъчи процеса на инспекция на всички машини (за БНР през уеб страницата на радиото).След проверката  складът, в който се намират машините да бъде затворен, с цел да бъде охраняван от полиция и цивилен патрули.

Това е следващият подозрителен факт в изборния развой, който подухва подозрение в неговата почтеност и обективност. Вероятно всички грешки по него целят едно – отвод на българският жител да гласоподава и възникване на съмнение в изборният развой.

Само преди дни Висшият административен съд (ВАС) почете молбата на част от партиите на подмяната – ИБГНИ на Мая Манолова, „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ и анулира решението на ЦИК за контролно броене на хартиените изрезки и тяхното регистриране в протокола. Остави опция същите да се преброяват, само че без да се вписват в протокола.

Припомняме, че Конституционния съд на Република България одобри машинния избор в случай, че той се ревизира чрез въпросните хартиени изрезки. Хартиените изрезки се издават от машината при гласоподаване. Те наподобяват на мини бюлетини, които се пускат в урна и функционалността им е да послужат за инспекция на работата на машината. По метода, по който се употребяват обаче  действително нямат смисъл, защото след това не се преброяват.

От вота на 11 юли 2021 година трябваше да бъдат тествани отрязъците на към 1000 машини, с цел да може вота да е законен. Резултат от това броене няма и до ден сегашен. Тоест ние отиваме на следващи избори, само че към момента нямаме доказателство за легитимността на вота от предните такива.

Друг фактор, който въздейства на изборния развой са по този начин наречените социологически организации, чиито статистики не се управляват от никого. Медиите си имат надзорен орган – Съвет за електронни медии, а за какво социологическите организации, които са със мощно въздействие над публичните настройки нямат.

Възраждане приканва всички български жители към социална интензивност по тематиката.

Възраждане като участник в изборния развой ще изпрати  питане до ЦИК и „ Сиела норма “. Ще изпратим предложение до Българска национална телевизия и БНР да се включат в процеса на проверка  на машините като го излъчат почтено и обективно.

Обръщаме се към Вас българските жители, дано дружно защитим вота включете се като покровител за почтен избор като заявите желанието си за присъединяване на:

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР