До утре буферният паркинг на българо-турската граница трябва да работи.

...
До утре буферният паркинг на българо-турската граница трябва да работи.
Коментари Харесай

Борисов: До утре буферният паркинг на българо-турската граница трябва да работи

" До на следващия ден буферният паркинг на българо-турската граница би трябвало да работи. Ако рецесията стане по-тежка, би трябвало да има къде да останат водачите на тирове ".

Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на бившето военно летище край хасковското село Узунджово, което сега се разчиства. Именно там ще бъде паркингът, на който ще бъдат тировете, които чакат на границата с Турция.

До тази мярка се стигна, откакто няколко дни стотици камиони образуваха километрични опашка на граничния пункт „ Капитан Андреево “.

" От през вчерашния ден сме провели над 50 диалога с турските ни сътрудници. Една част от казуса към този момент се взема решение. Над 400 тира повече от предходния ден са минали поради това, че ние не можем на нашите външни граници да стопираме тировете. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на процедура тук става буфер. Това е най-голямо контролно-пропусквателен пункт сред Европа и страни от третите страни, в тази ситуация Турция ", съобщи Борисов.

На място през днешния ден ще бъдат откарани и химически тоалетни, както и ще бъдат отворени краткотрайни павилиона за храна, спазвайки всички санитарни ограничения.

За изтеклото денонощие на територията на страната са влезнали 3000 тира, от които 1200 са на пункта „ Капитан Андреево “. Обработените тирове на излаз в посока Турция са три пъти повече.

Преди да се вземат ограниченията на пункта са се обработвали към 350 до 400 камиона. За изтеклото денонощие са обработени 1100 единствено на „ Капитан Андреево “. Общо с „ Лесово “ са обработени 1230 камиона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР