До три пъти по-евтино може да ви струва превода на

...
До три пъти по-евтино може да ви струва превода на
Коментари Харесай

Електронното банкиране - до 3 пъти по-евтино, отколкото в банка

До три пъти по-евтино може да ви коства превода на пари при електронно банкиране вместо във филиал на институцията, написа " Монитор ". Но България е единствената страна от Европейския съюз, в която делът на хората, които употребяват онлайн банкиране, не се усилва, макар вложенията на банкерите в новите технологии, написа Inews.

``
реклама

Изводът, че онлайн банкирането става по-евтино, до момента в който физическото обслужване на клиенти в офисите на банки нараства, може да се направи и от данните, оповестени на уеб страницата на Българска народна банка. Институцията разгласява информация за междинния размер на таксите, събирани от финансовите институции.

Анализът на данните демонстрира, че посредством равнищата на таксите банките пробват да подтикват клиентите си от ден на ден да избират да ръководят парите си онлайн, което излиза приблизително на половина по-евтино от обслужването в офис. Но процентът на употребяващи онлайн банкиране не се усилва и е към 5% от популацията по данни на Евростат. Освен това той е и най-нисък за Европейския съюз. Според Световната банка в България има към 50 банкови офиса на 100 000 души население, което е двойно повече, в сравнение с е междинното за Европейски Съюз. Данните са на фона на растящия брой българи, които употребяват телефони и компютри и имат достъп до интернет.

Освен онлайн банкиране на десктоп всички водещи банки имат и мобилно - посредством приложение за мобилен телефон, което покрива съвсем всички функционалности, които могат да се правят и на компютър. Но с известността на услугите, пораства и рискът за потребителите, които употребяват електронно банкиране.

Хакерските офанзиви към консуматори, употребяващи електронно банкиране през мобилни устройства, са нарастнали трикратно в международен мащаб. Със 300% за 2018 година са се нараснали офанзивите с вируси към консуматори, които употребяват електронно банкиране през смарт телефон, съгласно отчета за финансовите киберзаплахи на " Касперски ". У нас има по 3-4 случая седмично, които получава ГДБОП като опити да бъдат отклонени средства през електронното банкиране на родни консуматори.

По подразбиране банките не таксуват прехвърлянето на пари сред сметки и депозити на еднакъв клиент. Вътрешнобанковите преводи са по-евтини от междубанковите, като има известна отстъпка при потреблението на електронно банкиране. Същевременно има наклонност за по-високи цени за откриването на разплащателна сметка в офис. То е поскъпнало с 5 стотинки за една година. Но в случай че се издава дебитна карта, услугата поевтинява. Банките популяризират пакети, които популяризират пакети, които включват най-вече услуги, които са безвъзмездни - онлайн банкиране, 3D отбрана на картата и SMS уведомяване при приемане на заплата. Също по този начин онлайн банкирането е гратис, само че към него могат да се натрупат такси. Така да вземем за пример в случай че се не помни паролата, преиздаването й коства няколко лв. според от банката.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР