До три месеца ще приключи пълното обновяване на Клиниката по

...
До три месеца ще приключи пълното обновяване на Клиниката по
Коментари Харесай

До три месеца ще приключи пълното обновяване на Клиниката по изгаряния в „Пирогов“

До три месеца ще завърши цялостното възобновяване на Клиниката по изгаряния в УМБАЛСМ „ Пирогов “. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение във връзка отправени към болничното заведение журналистически въпроси по тази тематика.

Ремонтните действия към този момент са почнали и ще приключат след близо три месеца. Сградата, в която се обитава клиниката е издигната през 1978 година и от този момент не е обновявана.

Въпреки ремонтните работи е основана организация, тъй че на нито един човек да не бъде отказана нужната му помощ. Малките пациенти на Клиниката по изгаряния ще бъдат одобрявани и преглеждани в изцяло обновената детска клиника по хирургия. Отделението за възрастни ще бъде преместено краткотрайно в Клиниката по хирургия. Интензивните грижи ще бъдат разпределени в детската и централната реанимации. По този метод ще бъдат обезпечени условия за болнично лекуване на пациентите на всички равнища.

Пълното възобновяване на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия се осъществя по план на стратегия Jessica (Фонд за стабилно градско развитие) и със средствата в размер на 4 358 000 лева,, обезпечени в края на 2018 година от Министерския съвет за тази цел. С тях ще бъдат ремонтирани реанимациите за деца и възрастни, както и операционния блок, ще бъде закупено и здравно и немедицинско съоръжение за потребностите на звеното.

Годишно през Клиниката по изгаряния, която е неповторима за страната ни, минават над 5200 пациенти, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 година

След приключването на ремонтните действия наКлиниката по изгаряне в "Пирогов " ще има напълно нов образ, отговарящ на актуалните международни стандарти. Така ще бъде обезпечена и по-качествена грижа за всички пациенти, които минават през нея, уточни изпълнителният шеф на УМБАЛСМ „ Пирогов “, проф. доктор Асен Балтов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР