До три деца допълнително ще могат да се приемат в

...
До три деца допълнително ще могат да се приемат в
Коментари Харесай

До три деца допълнително в градинските групи от догодина

До три деца в допълнение ще могат да се одобряват в градинските групи от идната година, реши Столичният общински съвет. Условието е в тези детски заведения посещаемостта да не е 100%. Така локалният парламент в столицата утвърди предлагането на заместител кмета на София доцент Тодор Чобанов.

„ Ще се направи разбор градина по градина, където на годишна база имаме по-ниска посещаемост. Броят на тези градини няма да бъде огромен. Това са единствено обособени случаи “, уточни Чобанов като се аргументира, че по този начин се търсело уплътняване на броя на децата и работата на детските заведения. Според него рядко се случва децата в градинските групи да са 30 на брой и добави, че даже на завършването на детската градина не се събират всички деца.

„ Нека бъдем реалисти и да забележим какво ще се случи при статистическия разбор на посещаемостта. Колегите не чакат огромен брой градини. Вероятно няколко, където по някакви аргументи децата редовно не посещават заниманията и падат под избраните в Наредбата прагове “, разясни заместител кметът и даде обещание, че където има под 12 деца, да вземем за пример, могат да бъдат одобрявани по 3 деца в допълнение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР